fbpx

HURGADA

HURGADA / EGIPAT

Hurgada predstavlja biser egipatske obale, zbog bogatstva biljnog i životinjskog sveta pa su turisti koji iz godine u godinu u sve većem broju posećuju ovo prelepo letovalište na Crvenom moru sa razlogom nadenuli naziv “more sa sedam boja”


Za odlazak do poznatog letovališta birajte neki od termina direktnim čarter letom turističke agencije PONTE TRAVEL ( jun-oktobar) ili direktnu redovnu liniju (novembar-maj). 


Pribavljanje vize je veoma jednostavno. Po sletanju aviona na aerodrom u Hurgadi, dočekaće Vas naše kolege, predstavnici ino-partnera, koji će Vas uputiti ka šalterima za kupovinu egipatske vize u vidu markice koju lepite na prvu slobodnu stranu u pasošu koja je predviđena za vize (važi za sve, osim za putnike koji imaju pasoše BIH koji su već unapred izvadili vizu u konzulatu).

Osnovne informacije

Hoteli koji se nalaze u ponudi Ponte travel -a su većinom novi i sa uslugom all inclusive. Lokalna kuhinja će zadovoljiti ukus i najzahtevnijih gurmana, kako ljubitelja mesa, tako i vegetarijanaca. Jela možda nisu raznovrsna kao na nekim drugim svetskim destinacijama, ali plene jednostavnošću, svežinom i zdravim sastojcima. Egipćani hranu pripremaju od povrća, jagnjetine, piletine, uz dodatak začina.

Plaže dugačke 50 km pružaju se duž cele oblasti, ispred svih hotela koje svojim gostima obezbeđuju besplatne suncobrane, ležaljke i peškire. Plaže su peščane, mada ima i onih sa koralnim grebanima.

Voda u Egiptu se ne preporučuje za piće, pa je bolje da kupujete flaširanu (Siva, Barakka, Nestlle), koju možete kupiti u Vašem hotelu (5-15 funti), ali i u mnogobrojnim supermarketima (2-5 funti).

Egipatska valuta je “egipatska funta” (l.e.) koja se sastoji od 100 “piastra”. Kurs je: za 1€ oko 20 funti, a za 1$ oko 17 funti. Kurs se često menja, pa nije preporučljivo menjati veće sume novca odjednom.

Za prevoz u Hurgadi možete koristiti taxi vozila plavo narandžaste boje koji funkcionišu non-stop. Cena vožnje, za koju se dogovarate pre ulaska u vozilo, je od 20 do 50 funti po gradu u zavisnosti od dužine relacije. U hotelima koji su van grada postoje specijalni šatl busevi koji voze do centra Hurgade i naknadno se plaćaju.

Cene u prodavnicama uglavnom nisu fiksne, pa je cenkanje normalno. ABU ASHARA, METRO su neki od marketa u kojima su cene jedinstvene i jasno istaknute.

Kada zovete ili šaljete sms sa broja iz Srbije na broj u Egiptu dodajete prefiks +2 ili 00 2.

Više informacija
87 Hoteli
Popusti
Oblast
Vrsta objekta
Kategorija hotela
Cena aranžmana

 Možda ćete biti zainteresovani i za