fbpx

ŠPANIJA

ŠPANIJA

Španija

 

Možda zbog toga što je prisutno mišljenje da su Španci po temperamentu donekle slični nama, tek srpski turisti najčešće od evropskih destinacija za letovanje biraju upravo Španiju.

 

Veći deo Pirinejskog poluostrva zauzima ova kraljevina, a poznata je po velikom broju vrlo interesantnih letovališta. Praktično je nemoguće lako odabrati i destinaciju za letovanje 2023. u Španiji, jer za svačiji ukus ima po nešto u ovoj interesantnoj zemlji.

Opšte informacije o Španiji

Ova evropska kraljevina se graniči sa Portugalom,ali i sa Andorom i Francuskom. A osim što izlazi na Sredozemno more, ima izlaz i na Atlanski okean.

Kanarska ostrva koja su smeštena upravo u Atlanskom okeanu, kao i Balearska ostrva, koja se nalaze u Sredozemnom moru, takođe ulaze u sastav Kraljevine Španije.

Zauzima površinu od preko 500 hiljada kvadratnih kilometara, a naseljava je nešto više od 44 miliona stanovnika.

Službeni jezik je španski, mada se mnogi Španci služe bez ikakvih smetnji i engleskim jezikom, tako da je sporazumevanje sa turistima svakako olakšano.

Glavni grad Španije je Madrid, koji je ujedno i najveći. Poznati gradovi su Barselona, Malaga i Valensija, a treba pomenuti i čuvena letovališta u Španiji, kao što su Majorka, zatim Costa brava, Costa Dorada i druga.

Letovanje 2023. Španija

Direktna avionska linija između Srbije i Španije značajno olakšava mnogima, koji odluče da letnji odmor provedu u ovoj nadasve zanimljivoj zemlji.

Naravno da je uvek preporuka iskoristiti prednosti koje nudi first minute ili last minute ponuda za Španiju, jer su u tom slučaju i apartmani i hoteli znatno jeftiniji, kao i celokupno putovanje.

All inclusive Španija

Uzevši u obzir da su u ovoj zemlji prisutni hoteli mahom više kategorizacije, to nije uopšte čudno što mnogi turistički aranžmani podrazumevaju i uslugu all inclusive, mada ima i onih smeštajnih objekata, u okviru kojih je dostupna usluga polupansiona.

A u okviru skoro svake turističke regije u ovoj zemlji postoji nešto što vredi videti, jer je inače Kraljevina Španija poznata i po brojnim muzejima i ostalim značajnim kulturno - istorijskim znamenitostima, ali i po fenomenalni plažama, dok su Španci često okarakterisani kao izuzetno dobri domaćini.

Gde letovati u Španiji?

Ukusi su različiti, a ova zemlja zaista ima tu mogućnost da ispuni očekivanja svakom turisti. Bez obzira koliko da su u pitanju zahtevni pojedinci, hoteli i apartmani Španija su brojni, pa će u tom smislu svaki turista imati mogućnost da izabere opciju koju želi.

Svakako je dobro da pomenemo i to da je najpoznatija Majorka za letovanje 2023. u Španiji, kao i oblast Costa del Sol, te svakako Kanarska i Balearska ostrva. Costa Dorada je još jedno od letovališta u ovoj zemlji koje privlači pažnju brojnih turista.

Treba pomenuti i Costa Verde, zatim i Costa Brava, ali i oblast Andaluzije.

Oni koji su imali prilike da iskoriste mogućnost, koju nudi Španija avionom su gotovo potpuno sigurni da neće birati nijednu drugu destinaciju za budući odmor, jer su u ovoj mediteranskoj zemlji pronašli sve ono što su tražili.

Više informacija