fbpx

MAJORKA

MAJORKA / ŠPANIJA

Majorka je svima znana kao jedna od najpoznatijih turističkih destinacije Evrope, ali isto tako i kao najlepše ostrvo, čemu doprinose raznovrsnost pejzaža, kulturno-istorijsko nasledje, gostoprimstvo domaćina i poznata majorkanska kuhinja.

Majorka, kao deo arhipelaga Balearskih ostrva, nalazi se u Sredozemnom moru i najveće je ostrvo u Španiji.
Skoro 40 posto površine ovog ostrva je nenastanjeno i taj prostor cine tri nacionalna parka: Albufera, Dragonera i Mondrago.

Klima je tipično mediteranska, sa oko 170 sunčanih dana u godini i veoma blagim zimama. Dnevne temperature u periodu od juna do septembra su oko 27 stepeni a noćne oko 20.
Administrativni centar Majorke i Baleara je grad Palma sa oko 320.000 stanovnika, pravo mondensko mesto, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i ekskluzivnih 
mesta za zabavu. Smešten u prelepom zalivu, grad je poznat po zadivljujućem zalasku sunca i vizuri katedrale iz XIII veka.

Palma je iznenadujuće elegantan kosmopolitski grad.
Šarmu ovog grada doprinosi i bogato kulturno-istorijsko nasleđe, arhitektonska zdanja iz X i XIII veka, nastala pod uticajem španske, arapske i kartaginjanske tradicije, palate nekada bogatih porodica sa čuvenim dvorištima (patio).

U zalivu Palme nalaze se i najpopularnija letovališta ostrva - El Arenal, Kala Major, Palma Nova, Magaluf, Pagera i Santa Ponsa, dok se na istoku nalazi mirnija zona sa slikovitim uvalama, kao što je Kala D'or i na severu Alkudija je veliko letovalište smešteno u dugačkoj uvali sa velikom peščanom plažom i tirkiznom bojom mora koja podseća na Karibe.

Više informacija
57 Hoteli
Popusti
Oblast
Vrsta objekta
Kategorija hotela
Cena aranžmana

 Možda ćete biti zainteresovani i za