fbpx

Izleti iz Hurgade

Izleti iz Hurgade

Nemojte propustiti da posetite bar neki od spomenika drevne egipatske civilizacije. Iz rizorta postoje brojne organizovane ture do najvećih atrakcija – Piramida u Gizi, Doline kraljeva, Karnaka, hrama u Luksoru i egipatskih muzeja. Za neki od mnogobrojnih izleta možete se informisati i prijaviti kod predstavnika PONTE TRAVEL-a:



SNORKLING - RAJSKO OSTRVO


Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se kupaju na interesantnim mestima ovo je idealna prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih ostrva i nacionalnog parka na jednom od ostrva Crvenog mora, ronjenje (“snorkeling”-maska,cevka i peraja), ručak na jahti, kupanje na plaži nacionalnog parka.



SUPER SAFARI


- Beduinsko selo, vožnja džipovima i bagijima (poludnevni izlet)


Okupljanje grupe u Oaza centru, kratak predah i osveženje. Vožnja džipovima oko 45km u pustinju. Pauza u pustinji za slikanje “fatamorgane”. Po dolasku u beduinsko selo vožnja moto-bagija oko 20 minuta. Program se sastoji od razgledanja kampa, jahanja kamila, mini-ZOO vrta i terarijuma. Povratak džipovima do Oaza centra, uz kratko pauzu pored peščane dine. Po dolasku u centar kulturno-umetnički program(45 min) i večera. Pre polaska za Hurgadu, zaljubljenici u astrologiju i romantici imaće mogućnost da posmatraju zvezde na nebu iznad prelepe Sahare.



LUKSOR


– Prestonica arheološkog turizma (celodnevni izlet)


Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Faraoni ovih dinastija su gradili svoje hramove na istočnoj, a grobove na zapadnoj obali reke Nil. Obilazak istočne obale: Odlazak do hrama Karnak - jedan od najvećih hramova na svetu koji je građen u periodu od 2000 god. Učestvovali su u gradnji mnogi faraoni i svakom od njih je bilo od političkog značaja da po nešto dodaju hramu. Ručak u nacionalnom restoranu (švedski sto). Obilazak zapadne obale: Poseta kolosima Memnona, poseta grobnicama egipatskih faraona u Dolini Kraljeva (3 grobnice), panoramsko razgledanje hrama Kraljice Hatšepsut, poseta jednom od centara koji se bave izradom suvenira od alabastera, poseta institutu gde se izrađuju originalni papirusi.



KAIRO


– Prestonica (celodnevni izlet)


Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Dolazak u prestonicu Egipta. Panoramsko razgledanje grada. Razgledanje platoa Gize na kome se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida kao i dolinski hram faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Ručak u restoranu . Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju koji predstavlja hronološki sređenu riznicu egipatskog blaga i mesto gde se nalazi celokupan sadržaj Tutankamonove grobnice. Panoramsko razgledanje grada mrtvih i Saladinove citadele. Odlazak do centra gde se proizvode autentični egipatski parfemi.



EL GOUNA


(poludnevni izlet)


El Gouna je izlet koji je namenjen svima koji uživaju u dobroj zabavi, podvodnom svetu Crvenog mora, kupanju i ronjenju. Izlet uključuje: vožnju brodom do El Goune, vožnju malim čamcem kroz mesto i poseta akvarijumu (oko 1h) , ronjenje (“snorkeling”-maska,cevka i peraja), ručak na jahti i dva bezalkoholna pića, pecanje, kupanje na interesantnim mestima.



AQUA PARK - SINDBAD


(poludnevni izlet)


Nalazi se novom centru Hurgade. Kapaciteta je oko 1000 posetilaca. Aqua Park raspolaže brojnim bazenima (za decu i odrasle), velikim brojem tobogana (za decu i odrasle), terenima za odbojku, košarku, mali fudbal, animacijom za decu, rafting... Izlet je od 10 do 17h i organizovan je sa uslugom all inclusive.


NAPOMENA: opisi izleta su informativni. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-artnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.