fbpx

Korisni saveti za letovanje u Egiptu

  • NASLOVNA
  • Korisni saveti za letovanje u Egiptu

Korisni saveti za letovanje u Egiptu

Klima u Egiptu


Ne kažu džabe da je Egipat zemlja večitog sunca. Odlikuje ga suptropska klima, pa u letnjim mesecima (od maja do septembra) imaju veoma vruća leta, a u zimskom periodu (od novembra do marta) tople zime. Ali, tokom leta osveženje uvek možete pronaći u predivnom tirkiznom Crvenom moru, čija temperatura ne pada ispod 20 stepeni. UV zračenja su izuzetno jaka pa je potrebno da tokom leta koristite kreme sa visokim zaštitinim faktorom i zaštite sebe i svoje najmilije.


Valuta


Valuta u Egiptu se koristi Egipatska funta (LE). Odnos je 1 evro = 21 funta. Novac uvek možete da promenite u menjačnicama, bankama i na recepciji hotela. Pored egipatske funte možete plaćati u evrima i dolarima.


Suveniri


Cene u Egiptu su pristupačne i zato ne treba propustiti i obići njihove prodavnice i kupiti neki suvenir za uspomenu. U ponudi su vam razni predmeti u obliku piramida i sarkofaga, zatim magneti, nakit, odeća. Ako kupujete odeću, neka obavezno bude od pamuka, jer je njihov pamuk poznat kao jedan od najkvalitetnijih. Ukoliko proizvod nema ispisanu cenu moraćete da se cenkate sa prodavcima. Verujte, isplatiće se.