Ukupno 29 hotela u ovom regionu

sa cenom od 339

Gradovi

Filtrirajte nalaze


Sharm el Sheikh - letovanje 2020

region SHARM EL SHEIKH

Sharm el Sheikh, nejposećenije letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva, udaljen 480 km od Kaira. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da Sharm el Sheikh izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih letovališta u Egiptu. Sunce tokom čitave godine, prelepe peščane plaže sa dužim plićakom pogodne su za odmor i letovanje porodica sa decom a za ljubitelje ronjenja fantastični koralni grebeni sa raznolikim podvodnim svetom. More je izuzetno bistro, tirkizno i toplo, a prizor je još nestvarniji sa pustinjom u zaleđu morske obale. Mnogi su razlozi da Vaše letovanje provedete u nekom od udobnih hotela iz ponude. Morsku obalu Sharm el Sheikha, dužine oko 50 km, čine tri koralna zaliva: Naama Bay, Sharks Bay i Nabq Bay.


Postoji nekoliko turističkih centara u kojima se turisti mogu zabaviti u večernjim časovima. Naama Bay najstariji centar letovališta, poznat je po šetalištu uz samu obalu, brojnim hotelima, tradicionalnim restoranima, kafićima i prodavnicama. Soho, sasvim različit od starog grada ali takođe zanimljiv, moderan deo Sharm el Sheikha, u blizini hotela Savoy, sa muzičkom fontanom, mnoštvom moderno uređenih kafića, prodavnica i raznih atrakcija na šetalištu. Za kupovinu suvenira ili poklona preporučujemo Old Market, tradicionalnu pijacu ili savremeno uređen shopping centar Mercato.


Pored sportova na vodi, ronjenja, jedrenja, krstarenja, vožnje džipovima i jahanja kamila kroz pustinju, gostima se nudi mogućnost fakultativne posete pravoslavnom manastiru Sveta Katarina i Mojsijevoj Gori, odlazak u Jerusalim (Izrael), antički grad Petra (Jordan) ili u obližnji Nacionalni park Ras Mohamed. Uz kristalno čisto more, nestvaran podvodni svet, modern i luksuzne hotele, predivnu hranu, ljubazne domaćine, uzbudljiv noćni život, egzotičnu muziku, bogatu i čarobnu istoriju Egipta, možemo zasigurno reći da Sharm el Sheikh ili Azurna obala Afrike, kako ga zbog njegove lepote još nazivaju, predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta u ovom delu sveta.

SHARM EL SHEIKH

FLIGHT ONLY

cena već od 339 €

Coral Hills 3

cena već od 488 €

Falcon Hills 3

cena već od 497 €

Falcon Naama Star 3

cena već od 497 €

Albatros Aqua Blue resort 4

cena već od 619 €

Charmillion Club Aqua Park 4

cena već od 602 €

Xperience St. George 4

cena već od 564 €

Albatros Aqua Park 5

cena već od 685 €

Baron Palms Resort 5

cena već od 886 €

Baron resort 5

cena već od 981 €

Chamillion club resort 5

cena već od 639 €

Cleopatra Luxury Resort 5

cena već od 791 €

Coral sea holiday resort 5

cena već od 592 €

Coral Sea Sensatori 5

cena već od 715 €

Dreams Beach 5

cena već od 573 €

Hilton Sharm Waterfalls Resort 5

cena već od 602 €

Jolie Ville Golf & Resort 5

cena već od 619 €

Monte Carlo Sharm-Resort & spa 5

cena već od 753 €

Rixos Premium Seagate 5

cena već od 1096 €

Rixos Sharm El Sheikh 5

cena već od 1138 €

Royal Albatros Moderna 5

cena već od 619 €

Sheraton Sharm Hotel 5

cena već od 648 €

Xperience KIroseiz Parkland 5

cena već od 545 €

Xperience Sea Breeze Resort 5

cena već od 592 €