fbpx

CORTINA D’AMPEZZO

CORTINA D’AMPEZZO / ITALIJA

Kortina d'Ampeco je jedno od najpoznatijih i najobimnijih skijališta u Italiji. Grad je organizovao Zimske olimpijske igre 1950-ih i popularna je stanica na stazi Svetskog kupa u skijanju za ženske brzinske discipline.

Može da se pohvali zanimljivim stazama za sve nivoe skijaša i, kao jedno od istorijskih skijališta u grupi „Najbolje od Alpa“, nudi širok izbor smeštaja svih stilova i standarda.

Ipak, van Italije i susednih zemalja, odmaralište nije posebno poznato. Druga skijaška područja, kao što je Val Gardena, nalaze se u brošurama kompanija za odmor, dok Kortina ostaje u velikoj meri rezervisana za nezavisnog skijaša.

Deo toga zavisi od transporta. Nije posebno blizu nijednog aerodroma koji vozi čarter letove (Inzbruk ili Verona) i putovanje do odmarališta može biti duže nego što je uobičajeno turist ski paketa naviknut.

I to je šteta, jer bi zadivljujući pejzaž Dolomita oko Kortine d'Ampeco trebalo da ga stavi visoko na listu najboljih evropskih letovališta. Dodajte tome raznolikost skijanja u tri različite oblasti i grad zaslužuje da bude na listi 'za skijanje' svakog zimskog odmora.
Brze činjenice o Kortini d'Ampeco

    Kortina se nalazi na nadmorskoj visini od 1224 metra
    Skijanje u Kortini d'Ampeco ima maksimalnu vertikalu od 1611 metara
    Skijalište u Kortini d'Ampeco deo je lanca južnih Dolomita u Alpima
    Kortina se nalazi u regionu Veneto u severnoj Italiji

Više informacija

 Možda ćete biti zainteresovani i za