fbpx

KORZIKA

KORZIKA 2024

Ovo predivno francusko ostrvo nalazi se na oko 200 kilometara udaljeno od francuske rivijere i skoro pa u samom centru Mediteranskog mora. Korzika sa njenim neverovatnim pejzažima, arhitekturom, nasleđem, rezervatima, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika svakom posetiocu pruža opuštajući osećaj. Kao da ste napravili korak unazad i kao da je vreme stalo ili se na ovom ostrvu sve kreće usporenim tempom.

Ostrvo ima preko 1.000 km obale na kojoj su smeštena izvrsna odmarališta a ono što ga čini magičnim je skoro netaknuta priroda i predstavlja savršeno mesto za izlete, vožnje brodićima do prelepih morskih uvala, planinske i pešačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima. Pre nego što je postala deo francuske, grad država Đenova je dominirala Korzikom vekovima. Jedan od primera je grad Đirolate gde možete posetiti đenovljansku tvrđavu sa koje se pruža savršen pogled na tirkizno more i zaliv.

U severnom delu ostrva se nalazi grad umetnosti i istorije, Bastia, a na jugu ostrva se nalazi mesto Bonafaćo koje ima neke od najlepših plaža na ostvu. Okružen fantastičnim planinskim vencima nalazi se istorijski grad Ajačio, gde ćete šetajući stazama starog grada videti nasleđe Napoleona kao i njegove prestižne muzeje. Uživajte na ovom predivnom ostrvu sa agencijom Ponte Travel

Korzika - HOTEL DU GOLFE HOTEL
HOTEL DU GOLFE HOTEL
HOTEL DU GOLFE HOTEL
DIREKTAN ČARTER LET
729 €
Korzika - NAPOLEON  HOTEL
NAPOLEON HOTEL
NAPOLEON HOTEL
DIREKTAN ČARTER LET
749 €
Korzika - SAN CARLU CITADELLE HOTEL
SAN CARLU CITADELLE HOTEL
SAN CARLU CITADELLE HOTEL
DIREKTAN ČARTER LET
819 €
previous arrow
next arrow