fbpx

PORTO 4 DANA 02.05.2024

PORTO 4 DANA 02.05.2024

Polazak
Putnici
2 Odrasli
 

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnim do popune kapaciteta

Program Putovanja

DAN 1.
BEOGRAD – PORTO - KRSTARENJE REKOM DOURO
Sastanak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Porto u 07:50 (let JU 566). Sletanje u Porto u 10:35h. Po dolasku panoramski razgled grada. Slobodno vreme za ili mogućnost fakultativnog izleta krstarenja rekom Douro - upoznajte Porto iz jednog sasvim drugog ugla. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta pešački razgled Porta - upoznavanje sa istorijom Porta i šetnja centrom grada gde se nalazi niz trgova i uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima od kojih se posebno izdvaja stara berza sa Arapskim salonom, Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos...Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 2.
PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS - PORTO
Doručak. Slobodno vreme za indivudalne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Gimaraeš, Braga, Bom Žezus. Odlazak do Gimaraeša koji je ujedno i kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Obilazak centra grada i Palate vojvoda od Braganse. Slobodno vreme i nastavak putovanja za Bragu. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije). Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište a sa koga se pruža neverovatan pogled na grad. Slobodno vreme. Povratak u Porto. Noćenje.
DAN 3.
PORTO – KOIMBRA – FADO - PORTO
Doručak. Slobodno vreme za indivudalne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Koimbra. Koimbra - grad studenata, nekada je bila prestonica Portugala a danas je najpoznatija po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Upoznavanje sa gradom koji je čuven i po fadu jer se pored Lisabona ovde peva najbolji fado u Portugalu: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala..Slobodno vreme. U dogovoreno veme povratak u Porto. Mogućnost fakultativnog odlaska na fado - veče portugalske tradicionalne muzike. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
DAN 4.
PORTO – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnostili. U dogovoreno vreme polazak iz hotela prema aerodromu. Transfer na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 17:35 (let JU 569). Sletanje u Beograd u 22:00h. Kraj programa.

U cenu aranžmana je uključeno

Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Porto-Beograd avio kompanijom Air Serbia
Aerodromske i YR taksa. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse
Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Portu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/1 i 1/2+1 sobe su na upit)
Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
Panoramski razgled Porta
Vodiča na srpskom jeziku (Od Beograda)

U cenu aranžmana nije uključeno

Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (mogućnost pribavljanja u agenciji)
Gradska komunalna taksa - Porto 2e po osobi po noći

Uslovi plaćanja

1. UPLATA DO POLASKA - Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska, ukoliko cenovnikom nije drugačije definisano. Uplate po ranom booking-u podležu drugačijoj dinamici plaćanja. 2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express. 3. PLAĆANJE NA RATE - na 6 mesečnih rata, bez kamate - kreditnim karticama Visa i Master Banca Intesa, Komercijalne banke i Poštanske štedionice. Plaćanje prilikom rezervacije. 4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 10./20./30. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji. 5. PREKO RAČUNA - Uplata na račun Ponte Travel-a. 6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - Sa firmama sa kojima Ponte Travel ima ugovor na 6 mesečnih rata 7. TURISTIČKIM KREDITOM - Sa izdatim predračunom od strane Ponte Travel-a, klijent aplicira za kredit u banci. Ponte Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude (rani buking, first i last minute, specijalne ponude).

Osiguranje

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Ponte travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

Fakultativni izleti

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika)

Pešačka tura Porto – 20e (u cenu nije uračunat gradski prevoz)
Krstarenje rekom Douro – 25e
Gimaraes, Braga, Bom Žezus – 70e (ceka uključuje ulaznicu za Ducal palatu, vodiča)
Coimbra - 50e
Fado - 60e
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Osnovne informacije

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 31 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 40% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.

od 30 dan do 21 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana,na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

od 20 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmanana ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA- NAPOMENE:

*Organizator putovanja zadržava pravo promene navedenog hotela sličnim iste ili više kategorije.

Pomoćni ležaj za odraslu osobu ili dete je postojeći ili pomoćni ležaj - manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).

Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja.Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.

Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno u hotelu.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)

Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela,vrši se povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za eventualno načinjenu štetu ili neplaćene troškove u hotelu-ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

PORTO 4 DANA 02.05.2024

STANDARD ROOM - BED & BREAKFAST
Cene su izražene u EUR po osobi.
Polazak
02/05
Povratak
05/05
Noći Dana
3/4
Dvokrevetna po osobi
699
1.Dodatni ležaj
699
Jednokrevetna
899