Ukupno 35 hotela u ovom regionu

bez definisanih cena

Gradovi

Filtrirajte nalaze


Kalabrija leto 2017

region KALABRIJA

KALABRIJA – BELI PESAK I TIRKIZNO MORE


Italija je nadaleko poznata kao zemlja u obliku čizme a Kalabrija je najzaslužnija za taj oblik, ona je sam „vrh čizme“ a ujedno je i regija sa najlepšim peščanim plažama od belog peska koje u kombinaciji sa tirkiznom bojom vode i autentičnim gradovima pruža jedinstven doživljaj svim posetiocima.
Predivna priroda, plaže od belog peska, prozirno i čisto more tirkizne boje koje zapljuskuje obale Kalabrije očaraće vas na prvi pogled. Cela regija je okružena vodama Tirenskog i Jonskog mora. Deo obale koji se proteže uz Tirensko more naziva se još i “Costa degli Dei” ili “Obala Bogova”, i prema mnogima je jedna od najboljih italijanskih destinacija za odmor a preko Mesinskog moreuza može se videti Sicilija i najlepša vulkanska ostrva u Evropi, Eolska ostrva.
Tokom istorije Kalabriju su naseljavali različiti narodi, Grci, Rimljani, Normani, svi su ostavili tragove svog boravka u ovoj regiji pa danas turisti mogu uživati u kombinaciji dijalekata, folklora, umetnosti tradicije i jedinstvene gastronomije na čemu im zavide mnogi turistički centri Mediterana.
Pravi Biser Tirenskog mora danas je Tropea - popularan grad ali još uvek neiskvaren modernim duhom. Savršena je kombinacija romantičnih uskih uličica, renesansnih crkvi i palata sa prekrasnim istorijskim centrom koji se nalazi na fascinantnoj litici iznad mora.
Tropea je san svakog putnika koji ume uživati u kombinaciji južnjačkog duha Italije, jedinstvenog starog grada na izdignutom granitnom platou, tradicionalnoj kuhinji i rajskim plažama. Ceo grad je jedan prekrasan lavirint prepun uskih, skrivenih uličica i trgova. Ukoliko se upustite u istraživanje grada pronaći ćete tragove starih gradskih zidina i utvrđenja koje kriju brojne tajne iz istorije grada. Najpoznatiji simbol Tropea-e je velika stena nasuprot gradskog centra, nekadašnje ostrvo, na kom se nalazi manastir Santa Marije dell Isola. Jedna od najzanimljivijih zgrada u Tropei je normanska katedrala, Duomo, posvećena Devici Mariji koja je ujedno i zaštitnica grada. Grad je perpun malih i pristupačnih restorana koji nude bogat izbor tradicionalnih jela, ali i popularnih Gelateria (poslastičarnica) u kojima morate probati italijanski sladoled i osvežavajuće bademovo mleko. Tropea ima taj prekrasni šmek juga Italije, i odiše nečim posebnim.


Izlete na Kalabriji možete pogledati ovde: PDF.


Video prezentaciju Kalabrije možete pogledati ovde: video.


CAPO VATICANO

Club Torre Marino

pozovite nas za informacije o cenama

Grotticelle

cena već od 522 €

Il Gabbiano

cena već od 821 €

Incoronato

cena već od 522 €

Ipomea Club

cena već od 769 €

Marinella

cena već od 478 €

Park hotel

cena već od 522 €

Punta Faro

cena već od 500 €

Residence Sole Mare

cena već od 578 €

Stella Marina

cena već od 612 €

Villaggio Athragon

cena već od 545 €

Villaggio Baia D'Ercole

cena već od 592 €

Villaggio Cala di Volpe

cena već od 399 €

Villaggio Club Baia del Sole

cena već od 1004 €

Villaggio Tonicello

cena već od 624 €

PARGHELIA

Santa Lucia

cena već od 545 €

PIZZO CALABRO

Club Valtur Garden Calabria

cena već od 959 €

Pizzo Calabro Resort

cena već od 914 €

Porto Ada Village

pozovite nas za informacije o cenama

SANTA DOMENICA

Umberto

cena već od 388 €

Villaggio Stromboli

cena već od 466 €

TROPEA

Blu Tropea Maison

cena već od 545 €

La Perla

cena već od 433 €

La Pineta

pozovite nas za informacije o cenama

Michelizia Resort

cena već od 534 €

Roccette Mare

cena već od 914 €

Tropis

cena već od 724 €

Villa Antica

cena već od 643 €

ZAMBRONE

Residence Sciabache

cena već od 511 €

Scoglio Del Leone

cena već od 623 €

Vrh stranice