Ukupno 7 hotela u ovom regionu

sa cenom od 371

Gradovi

Filtrirajte nalaze


Limnos leto 2017 - Hoteli i apartmani

region LIMNOS
Letujte na grčkom ostrvu Limnos

Limnos je grčko ostrvo, smešteno na pola puta između poluostrva Halkidiki i turske obale. Centralno mesto ovog ostrva je glavni grad Mirina koja je bogata tavernama i popločanim ulicama, dok se u samom gradu nalazi i zamak koji datira još iz Vizantijskog perioda i sa kog se pruža pogled na celu Mirinu. Na samo 2 km od ovog gradića nalazi se mesto Plato, dok se gradić Agios nalazi na udaljenosti od 6 kilometara od glavnog grada ovog ostrva. Ribarski gradići su opremljeni velikim brojem apartmana i hotela za svačiji ukus i budžet.


Ono što Limnos čini privlačnom turističkom destinacijom jesu peščane plaže koje zapljuskuje Egejsko more. Među najpoznatijim i najposećenijim izdvajaju se Richa Nera, Plati, Nevgatis, Feneraki i Thanos. Jedina pustinja na prostoru Evrope, pustinja Ammothines smeštena je upravo na ovom ostrvu, u njegovom centralnom delu i svakako je nešto što privlači pažnju turistima i nešto što treba posetiti.


Limnos - mesto bogato istorijskim tragovima

Prema jednoj legendi ostrvo je pripadalo bogu vatre Hefestu, dok druga legenda govori da su Amazonke bile te koje su vladale ostrvom. Ostrvo je bilo pod vlašću Atinjana negde od 800. godine pre nove ere. Sredinom 17. veka Limnosom su vladale Osmanlije, a Grčkoj se ostvro vraća tek posle Balkanskih ratova.


Grčko ostrvo Limnos ima oko 17 000 stanovnika. Preovladava sredozemna klima, gde su leta duga i topla, a zime blage i vlažne, te je zato idealno za miran i prijatan letnji odmor. Ostrvo u poslednjih nekoliko godina postaje sve popularnija grčka destinacija za leto.


Naša ponuda u PDF-u:

Limnos

Diamantidis

cena već od 492 €

Ifestos

cena već od 458 €

Lemnos Village Resort

cena već od 648 €

Nirides Apartments

cena već od 399 €

Parathinalos Apartments

cena već od 371 €

Porto Plaza

cena već od 611 €

Villa Victoria

cena već od 556 €

Vrh stranice