Ukupno 12 hotela u ovom regionu

bez definisanih cena

Gradovi

Filtrirajte nalaze


Kefalonija 2022 Avionom - Letovanje - Hoteli i apartmani

region KEFALONIJA

U skupini Jonskih ostrva u Grčkoj najveće je Kefalonija, koje zauzima površinu nešto veću od 780 km². Glavni grad ovo grčkog ostrva je Argostoli i u njemu živi oko 12 500 ljudi.
Zvanično tek od 2011. godine postoji okrug Kefalonija, a izuzev istoimene opštine, odnosno ostrva, u njegov sastav ulaze i hridi, kao i omanja ostrva koja se nalaze u neposrednoj blizini.
Ukupan broj stanovnika ovog ostrva prelazi nešto više od 36000, a prema popisu koji je izvršen 2001. godine.


Argostoli

Fidias city studios

pozovite nas za informacije o cenama

The Alley Hotel 3

pozovite nas za informacije o cenama

Fanari

Sea side stays

pozovite nas za informacije o cenama

Lassi

Angeliki

pozovite nas za informacije o cenama

Gradakia

pozovite nas za informacije o cenama

Vila Eleanna

pozovite nas za informacije o cenama

Vila Temis

pozovite nas za informacije o cenama

White Rocks 5

pozovite nas za informacije o cenama

Lourdata

My Villa Kefalonia

pozovite nas za informacije o cenama

Skala

Bianca

pozovite nas za informacije o cenama

Casa Dionio

pozovite nas za informacije o cenama

Mihalis

pozovite nas za informacije o cenama

Osnovne informacije o ostrvu Kefalonija

Ainos je najviša planina na ovom ostrvu i nalazi se na 1 628 m nadmorske visine. Obližnje ostrvo Itaku i Kefaloniju povezuje kanal, čija dužina je oko 8 kilometara.

Pored toga što se stanovnici ovog ostrva bave naravno turizmom, na ostrvu uspevaju i agrumi, kao i vinova loza i masline.

Iako postoje informacije da je još od drugog milenijuma pre naše ere ostrvo Kefalonija bilo naseljeno, osvajači su se kroz istoriju menjali. Osim u sastavu Rimskog, ostrvo je bilo i u sastavu Vizantijskog carstva, a njime su vladali i Turci i Mlečani. Kasnije su ga zauzeli Francuzi, pa Britanci, da bi u sastav Grčke Kefalonija ušla tek 1864. godine nakon oslobođenja.

Nažalost je 1953. godine ovo ostrvo bilo pogođeno razornim zemljotresom, kada je veliki deo stare arhitekture značajno oštećen i u određenoj meri uništen.

Leto 2020. Kefalonija

Značajno je olakšano turistima iz Srbije koje interesuje letovanje 2020. na Kefaloniji, jer postoji redovna čarter linija između Beograda i Argostolija u toku letnje sezone.

Postoji sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta na ovom Jonskom ostrvu. Ne samo da su u ponudi apartmani na Kefaloniji, već i mnogi hoteli različite kategorizacije. A kada je u pitanju usluga u takvim objektima, pojedini nude polupansionsku uslugu, a zastupljena je i all inclusive usluga u određenim hotelima.

Naravno da je uvek najbolje iskoristiti first minut Kefalonija ili opciju, koja podrazumeva Kefalonija last minute, pošto su tada cene značajno niže od uobičajenih. Na svu sreću mnoge turističke agencije praktikuju da nude i ove opcije turistima, pa je samo potrebno strpljivo sačekati da takve ponude budu objavljene.

Gde letovati na Kefaloniji?

Sasvim logično su mnogi hoteli i apartmani smešteni u glavnom gradu ili u njegovoj neposrednoj blizini.

Međutim, na Kefaloniji postoje i mnoga druga letovališta, a u kojima je smeštaj nešto povoljniji. Tako recimo ukoliko se za letovanje 2020. Kefalonija odlučuju parovi ili porodice, koje imaju malu decu, svakako je preporuka da se opredele za mesto Skala, koje je između ostalog poznato i po izuzetno dugoj peščanoj plaži.

A treba pomenuti i mesto Lasi, u kome su zastupljeni i hoteli i apartmani, tako da mogu biti zadovoljeni ukusi svih turista. Inače se u ovom mestu nalaze neke od najlepših plaža na ostrvu, kao što su na primer Makri Gialos, Kalamia i Gradakija.

Odličan izbor je i mesto Argasi, kao i Fanari.

Plaže na Kefaloniji

Ne samo da je jedna od najpoznatijih na području Evrope, već i često karakterisana kao najlepša smeštena na ovom ostrvu, a to je sada već čuvena Mirtos plaža.

Jedna od najvećih plaža na ovom ostrvu, koja je prekrivena sitnim peskom se nalazi u letovalištu Skala, te svakako treba pomenuti i plaže Pesada i čuvenu Ksi plažu, koja je specifična po jako dugom ulasku u vodu i po pesku, čija boja je zlatno - narandžaste boje.

Kefalonija hoteli i apartmani

Izuzev mnogobrojnih privatnih kuća, koje nude uslugu apartmanskog smeštaja, tu su i brojni hoteli na Kefaloniji. A u zavisnosti od lokacije i želje turista, može biti korišćena usluga all inclusive ili polupansiona.

Svakako se radi o smestajnim objektima visoke kategorizacije, te će nesumnjivo svi turisti zaista biti zadovoljni ne samo smeštajem, nego i boravkom na ovom Jonskom ostrvu.

Zanimljivosti o Kefaloniji

U neposrednoj blizini letovališta Skala se nalaze određene plaže, koje su svojevrsna atrakcija ne samo ovog ostrva, nego i čitave Grčke. Naime, upravo tu turisti mogu da vide jednu od retkih vrsta kornjača, a koja je poznata pod nazivom Kareta kareta.

Fenomen koji je specifičan samo za ovo ostrvo su i takozvane Bogorodičine zmije. Na oko 25 km udaljenosti od Argostolija se nalazi selo Markopulo, u kome se svake godine na dan Uspenja Presvete Bogorodice (15. avgusta) pojavljuju zmije u lokalnoj crkvi. U pitanju su omanje zmije, što je uglavnom dobar znak za stanovnike ostrva. Naime one se nisu pojavile samo dva puta do sada i to kada je ostrvo Kefalonija okupirano i kada je bio veliki zemljotres, tako da se njihova pojava tretira kao dobra predznak.

Manastir Svetog Gerasima i njegova pećina se smatraju obaveznim destinacijama za sve koji odaberu leto 2020. na Kefaloniji da provedu.

Interesantno je i podzemno jezero Melisani, kao i izlet do obližnjeg ostrva Itake. Često u toku sezone bude organizovan i izlet brodićem do Zakintosa, kao i mogućnost krstarenja istočnom obalom ostrva, s tim da postoji mogućnost posete i Lefkade.

Izlete na Kefaloniji možete pogledati ovde: PDF.