Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Grčka leto 2020 - Apartmani i hoteli

Smeštena na samom jugu Balkanskog poluostrva, Grčka je zemlja bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa - zamlja bogova Zevsa, Posejdona, Apolona, zemlja Ilijade i Odiseje, filozofa Platona, Sokrata, Aristotela, zemlja dugih peščanih plaža, tirkizno plavih i toplih mora, odličnih morskih specijaliteta, dobrog vina i maslina. Jednom rečju Grčka je idealna destinacija za letovanje 2020. Umerena mediteranska klima, koju odlikuju vlažne i tople zime i duga i topla leta, savršena je za pravi odmor. Grčka je podeljena u devet regija i ima izlazak na tri mora: Jonsko, Egejsko i Sredozemno i predstavlja omiljenu destinaciju brojnih turista širom sveta.HALKIDIKI / OLIMPSKA REGIJA

Atos

Atos je treći i najistočniji od tri “prsta” Halkidikija. Najveći deo Atosa ne može se posetiti bez specijalne dozvole. To je Agion Oros ili Sveta Gora koja se vodi kao manastirski posed već više od 1000 godina i kojim dominira veličanstveni vrh od 2000m nadmorske visine planine Atos. Glavna turistička odmarališta su smeštena oko Uranopolisa i na ostrvu Amuliani, od kojih su oba popularna kod izletnika. Oni koji ostaju duže mogu da istražuju pejzaže koji su poznati po svojoj...


Kasandra

Kasandra, prva noga, kako je nazivaju Grci, ili prvi prst poluostrva, kako su je krstili Srbi, krase borove šume i prekrasne plaže. Harmonično su objedinjene drevna istorija i savremeni turistički sadržaji. Poznata je po širokim plažama, prostranim borovim šumama i malim gostoljubivim selima. U letovalištima Polihrono, Hanioti i Pefkohori, na istočnoj obali, možete se kupati u izuzetno čistom moru zaliva Toroneos ili uživati u raznim sadržajima.


Olimpska regija

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapadne strane je prirodna granica koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnom delu se nalaze dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim...


Sitonija

Sitonija je park Halkidikija gde ljubitelji tišine i zelenila traže utočište. Obala je duga više od 300 kilometara i okružuje tri planine – Meliton, Peklaru i Itamos. Tu se mogu videti živopisne male luke, brojna ribarska sela, usamljene plaže i nestvarni kolorit različitih boja.


KEFALONIJALassi

Poluostrvo, koji razdvaja lagunu Koutavos na istoku i veliki Argostolski zaliv na zapadu, omiljeno je turističko odredište mnogih turista. Lassi je omiljen zbog belih i sivih, peskom posutih plaža.Skala

Nekadašnje ribarsko mesto sa burnom tradicijom i kulturom, jedno je od najlepših mesta na Kefaloniji. Odlikuje se prelepim peščanim plažama, bujnom mediteranskom vegetacijom i četinarima koji pružaju potrebnu hladovinu i posebnu svežinu vazduha.


KRF

Krf

Upoznajte draži smaragdnog jonskog ostrva Krf. Po mnogima, najlepše i najzelenije ostrvo nalazi se na krajnjem jugozapadu Grčke, u Jonskom moru, koje se na severu meša sa vodama Jadrana.

Grčka mitologija pripoveda da je ostrvo dobilo ime po prelepoj nimfi Kerkiri, ćerki rečnog boga Asopa, koju je oteo bog mora Posejdon.

Ostvo je izduženog oblika, dužine 64 km i širine 20 km, sa najvišim vrhom Pantokrator (906 m). Glavni grad je Krf (Kerkira) sa oko 50 hiljada stanovnika. Poznato je...


KRIT

Hanja (Chania)

Hanja je jedno od najživopisnijih mesta na ostrvu I do 1972.godine je bila glavni grad. Danas je drugi po veličini na ostrvu a najveći u zapadnom delu sa oko 60 000 stanovnika. Sa jedne strane stari grad sa kućama iz turskog i venecijanskog perioda, sa druge strane moderne građevine čine Hanju idealnim mestom na kome ćete provesti nezaboravne trenutke na letovanju.

Od aerodroma je udaljena oko 15 km. U blizini Hanje nalaze se popularna mesta Agia Apostoli, Kato daratso, Agia Marina,...


Heraklion

Glavni grad ostrva - Heraklion takođe je i ekonomski centar Krita i ima 150.000 stanovnika. Jedan od najlepših gradova Mediterana, nalazi se na severnoj obali Krita i datira od pre 5000 godina, sa procvatom Minojske civilizacije. Ostaci hrama Knossos nalaze se na oko 5 km od kosmopolitskog Herakliona, i to je jedan od glavnih izleta koji se preporučuje posetiocima. Heraklion je četvrti po veličini grad u Grčkoj, sa najvećom lukom i aerodromom na Kritu. Aerodrom nosi ime po čuvenom...Retimno (Rethymno)

U centralnom delu, na pola puta između Hanje I Herakliona, nalazi se luka Retimno, treći grad po veličini na Kritu. Autentičan izgled starom delu grada daju uzane popločane ulice, fontane, džamije i minareti iz turkog perioda. Gradom dominira Mletačka tvrđava Forteca, u čijem se teatru organizuju razni koncerti, izložbe i vinske svetkovine sa dugom tradicijom. Od centra Retimna prema zapadu obalu krase duge uređene peščane plaže.


LEFKADA

Lefkada

Lefkada pripada grupi jonskih ostrva zajedno sa Krfom, Paksijem, Kefalonijom i Itakom.Glavni grad je Lefkada ili kako ga meštani zovu Lefkas. Ostrvo ima ukupnu povrsinu od 300 kvadratnih kilometara i povezana je kopnom sa prevlakom dužine dva kilometra i pokretnim mostom. Na Lefkadi postoji 62 plaže koje se protežu na preko 117 kilometara obale. Lefkada je zeleno ostrvo prekriveno gustom borovom šumom i maslinjacima. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih lepota, ostrvo...


LIMNOS

Limnos

Lemnos, ili Limnos, je grčko ostrvo u severnom delu Egejskog mora, na oko pola puta između poluostrva Halkidiki i turske obale. Zauzima površinu od 476 m2, a centralno mesto na ostrvu je gradić Mirina, sa brojnim tavernama, popločanim ulicama I zamkom iz Vizantiskog perioda sa kog se pruža pogled na ceo grad. Na Limnosu živi oko 17 000 stanovnika i pored glavnog grada, tu su i mesta, Plati i Agio Ioanis.

Ribarski gradići koji se odlikuju peščanim plažama. Plati se nalazi na samo 2 km...


RODOS

SAMOS

KARLOVASI

Drugi po veličini grad, smešten je na severozapadu ostrva. Oko 35 km je udaljen od glavnog grada i oko 55 km od aerodroma. Sastoji se iz nekoliko celina, a tu se nalazi i Univerzitet, tako da je grad živ tokom cele godine. Na oko 3 km zapadno od grada je smeštene poznata Potami plaža, divna uvalica koja se nalazi na gotovo svim vodičima za ovo ostrvo.


KERVELI BAY

Zaliv Kerveli se nalazi u mirnoj oblasti, na istočnoj strani ostrva Samos. Okolno zelenilo puno čempresa i maslina se stapa sa plavom vodom Egejskog mora i pruža savršene uslove za miran i opušten odmor. Kerveli Bay plaža se nalazi u jugo - istočnom delu ostrva, nudi čistu smaragdnu vodu i prirodan hlad. Zaliv je omiljeno mesto za meštane kao i turiste koji traže mir i odmor u netaknitoj prirodi. Od aerodroma je udaljen 18km.


KOKARI

Nekadašnje ribarsko naselje na severnom delu ostrva skriveno je među zelenim brežuljcima i malim zalivima, a izdvajaju se dve najlepše plaže – Lemonakia i Tsamadou. Samo mesto će oduševiti turiste svojim uskim uličicama, prodavnicama, tipičnim tavernama sa morskim specdijaltetima i preko kilometar dugom šljunkovitom plažom. Od aerodroma je udaljen 25 km.


PITAGORION

Najznačajniji grad na jugoistoku ostrva bio je još u 7.veku p.n.e., a danas predstavlja omiljenu turističku destinaciju ostrva koja se odlikuje i lepom lukom punom raznobojnih ribarskih čamaca i modernih jahti. Posebno je živo šetalište uz more puno lokala, teverni i kafea. Zapadno od Pitagirona prostire se nekoliko kilometara duga šljkunkovita plaža, a u okolini su brojna arheološka nalazišta. Od aerodroma je udaljen 3 km.


VATHI (GRAD SAMOS)

Glavni grad i jedna od 3 glavne luke smešten je na istoku ostrva i broji oko 9.000 stalnih žitelja. Sagrađen oko zaliva, predstavlja harmoničn spoj Egejskog mora, neoklasične priobalne zone i lepih plaža. Centar grada je Pitagorin trg sagrađen 1930. godine u znak sećanja na hrabru bitku na rtu Tzorits . Od aerodroma je udaljen 12 km.


SKIATOS

Skiathos

Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen od aerodroma svega 2 km. Od grada Skijatosa ka zapadu se prostiru peščane plaže u dužini od oko 14 km, a na istočnoj strani od grada je aerodrom. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa. Danas je to mesto isključivo turistička atrakcija, odakle se mnogobrojnim posetiocima pruža fantastičan pogled na severni deo ostrva i njegove šljunkovite plaže.

Grad Skijatos...


TASOS

Tasos

Ostrvo Tasos najsevernije i najzelenije ostrvo Egeja i jedno od najlepših ostrva koje ima Grčka. Bogovi su Tasosu podarili raskošnu lepotu brojnim vodopadima pa sa pravom nosi epitet ”Šuma koja pliva”, od čije lepote prosto zastaje dah.

Poznato je i kao zeleno ili smaragdno ostrvo, sa kombinacijom izuzetnih prirodnih lepota gde se prepliću mirisi borove šume sa smaragdnim morem. Ostrvo je prepuno malih tradicionalnih sela, arheoloških, istorijskih destinacija i tradicionalnih...


ZAKINTOS

Grčka - apartmani i hoteli

Opustite se i uživajte u kvalitetnoj i veoma pristupačnoj ponudi koju smo spremili za vas. Kod nas možete pronaći veliki broj apartmana koji se nalaze pored mora, šetališta i raznoraznih prodavnica i restorana. Takođe, tu su i vrhunski hoteli, sa raznovrsnom ponudom - od najma do all inclusive ponude. Naša ponuda obuhvata aranžmane koji podrazumevaju putovanje sopstvenim prevozom, ali i letovanje avionom.

First minute i last minute ponude Grčka

Pratite naše first i last minute ponude za Grčku i doživite nezaboravno letovanje Grčka 2020 zajedno sa nama.

Najbolje destinacije za letovanje u Grčkoj

Posebno izdvajamo Halkidiki i Olimpsku regiju, koje se nalaze na priobalju Egejskog mora i omiljene su turističke destinacije našeg naroda. Na Halkidikiju se izdvajaju tri prsta poluostrva: Atos, Kasandra i Sitonija i sva tri su potpuno različita i lepa na svoj način

Ne treba zaboraviti i na najveće i najlepše ostrvo sa plažama u Jonskom moru - Kefaloniju. Glavni grad je Argostoli, udaljen svega 1km od turističkog mesta Lassi. Za turiste je takođe interesantno mesto Skala, u kojem možete pronaći veliki broj restorana i uživati u ukusima grčke kuhinje. Takođe možete posetiti mesta kao što su Lourdata i Fanari. Ono po čemu je Kefalonija poznata jesu borovi, čuveni kefalonijski borovi.

Takođe možete se odlučiti da letujete na ostrvu na obali Jonskog mora - Krfu, koje još zovu smaragdno ostrvo. Krf je poseban i po tome što tamo možete posetiti Srpsku kuću i saznati nešto više o jednom od najtragičnijih momenata u našoj istoriji

Leto ne može ni da se zamisli, a da ne obiđete najsunčanije ostrvo u Sredozemnom moru - Krit. Posebno se izdvajaju mesta na samom ostrvu kao što su Hanja, Heraklion, Retimno i Lasi.

Jednom biste svakako morali posetiti i ostrvo iz grupe Dodekanezi i uživati u njegovim prelepim peščanim plažama - Rodos. Posebno za vas izdvojili smo mesta u kojima morate letovati: Falikari, Iksija, Kalitea, Rodos grad, Kiotari, Kolymbia, Teologos.

Jedno od najpopularnijih grčkih ostrva za porodice koje žele sa mališanima da uživaju u prelepim plažama ali ujedno i primamljiv i za mlade zbog dobrog noćnog provoda je svakako Skiatos.

Takođe, toplo vam preporučujemo Lefkadu. Pripada grupi jonskih ostrva, sa bogatom florom i faunom, pregršt malih uvala i sa najlepšim plažama u Grčkoj.

Posebno izdvajamo biser Egejskog mora-ostrvo Samos, sa očaravajućim plažama i poznatim letovalištima poput: Karlovasi, Kerveli Bay, Kokari, Pitagorion, Vathi.

Atraktivnu destinaciju čini i najsevernije i najzelenije ostrvo Egeja-Tasos.

Najpopularnije ostrvo za dobar provod i uživanje je svakako Zakintos. Tu vam posebno izdvajamo mesta: Argasi, Civili, Laganas i Vasilikos.

Odaberite vašu omiljenu destinaciju u Grčkoj i uživajte u našim ponudama za leto 2020.