Ukupno 51 hotel u ovoj zemlji

sa cenom od 334

Regije


Egipat 2019 - Letovanje

Šta kažete da leto 2019 provedete na tlu gde je nastala jedna od najstarijih civilizacija na svetu? Da, Egipat ili zemlju faraona često nazivaju i zemljom sa bezbroj lica. To je iz razloga što je bogata prelepim peščanim plažama, kao i florom i faunom.  Ovo je samo delić što Egipat letovanje nudi, a mi ćemo se potruditi da vam putovanje u ovu prelepu zemlju ostane u dugom i lepom sećanju.

Hurgada

El Gouna

El Gouna predstavlja moderno letovalište na obali Crvenog mora, u blizini Hurgade. Izgrađena je uz obalu i na malim ostrvima, a poznata je po svojim lagunama, koralnim grebenima i peščanim plažama. Duga i široka plaža Mangroovy, popularna je među kajt surferima. Poznata marina ove regije je Abu Tig, i pored usidrenih luksuznih jahti, poseduje brojne restorane i barove. U centru mesta koje se zove Tamr Henna, nalaze se različite prodavnice i kafići, a kroz centar voze manji otvoreni...


Hurgada

Najpopularnije egipatsko letovalište na obalama Crvenog mora. Nekada pospano ribarsko selo, danas moderan tursitčki centar. Nalazi se na oko 5 sati vožnje južno od Kaira. Ima oko 248,000 stanovnika i obalu dugu 50km. Pored sjajne klime i dugih peščanih plaža, tu je podvodno bogatstvo Crvenog mora za sve ljubitelje ronjenja i zaljubljenika morske flore i faune.


Makadi Bay

Makadi Bay, nalazi se u istoienom zalivu i oko 35 km južno od Hurgade. Naselje je okruženo peščanom plažom dugom 4 km. Privlači veliki broj turista ali i one koji ovde dolaze zbog ronjenja.


Šta sve treba da znate pre putovanja u Egipat? U severnoj Africi, između Crvenog i Sredozemnog mora nalazi se Egipat. U Egiptu na delu možemo da primetimo kontrast između doline delte Nila i Sahare. Putovanje u Egipat može da počne u jednom od najudobnijih aviona i čarter letom koji će vas bezbedno, sigurno i tačno prevesti na traženu lokaciju. Egipat se prostire na površini od 1 010 408 km2 , a ukupan broj stanovnika je 96 422 800. Prestonica Arapske Republike Egipat je Kairo, koji po poslednjem popisu broji 9 500 000 stanovnika. Službeni jezik je arapski, mada se većina stanovnika dobro služi i ruskim i engleskim jezikom. Istorija Egipta Pravi sinonim za bogatu, burnu i dugačku istoriju jeste Egipat. Tu pre svega mislimo na faraonski period. Ujedinjenjem Gornjeg i Donjeg Egipta oko 3000 godine p.n.e. Egipat je postao jedinstvena država. Iz tog perioda ostale su velelepne piramide u Gizi, Dolina kraljica, Dolina kraljeva, i hramovi u Luksoru, Karnaku, Abi Simb, ali i mnogi drugi. Nakon smrti Kleopatre 30 godine p.n.e. Egipat je prvo postao deo Rimskog, a zatim i Vizantijskog carstva. Sa najezdom Arapa u VII veku, došao i je i islam, a arapski jezik se proširio po celoj državi. Sultan Selim II osvaja u XVI veku Egipat. Za istoriju Egipta značajan je i pokušaj velikog francuskog vojiskovođe Napoleona da kolonizuje ovu severno-afričku državu. U tom pokušaju je zaustavljen, međutim, ostaće upamćen da je tada organizovao i čuvenu naučnu ekspediciju  koja je imala za cilj popis svih kulturno-istorijskih znamenitosti u državi. Krajem XIX veka Velika Britanija okupira Egipat i na tom tlu ostaje sve do 1953. godine kada je Egipat zvanično postao nezavisna država. Klima u Egiptu Za Egipat možemo reći da ima veoma raznoliku klimu, pa je i letovanje u Egiptu veoma primamljivo. Nalazi se između Crvenog i Sredozemnog mora, Sahare i Arapske pustinje, a od juga do severa protiče Nil koja je i najduža reka – 6.695 km. Zato i ne treba da čude reči istoričara Herodota da je Egipat dar Nila. Od aprila do aoktobra je izuzetno toplo, s tim što je avgust najtopliji mesec u godini. Od novembra di do marta je hladnije, da bi od marta opet postojao značajan rast temperature. Egipat leto 2019 - plaže Većina hotela ima svoje plaže o kojima su dužni da se lično brinu. Plaže su peščane, mada ima i onih sa koralnim grebanima.