Ukupno 81 hotel u ovoj zemlji

sa cenom od 456

Regije


Egipat leto 2022

U dolini reke Nil, smešten je biser Sahare - Egipat, jedna od najstarijih civilizacija koja očarava turiste širom sveta. Zemlja faraona, večitog sunca, mirisnih začina i bogate kulturne baštine, peščanih dina i toplog mora, predstavlja najpopularniju destinaciju za turiste iz celoga sveta. Ono što Egipat nudi, a što treba obavezno obići to su piramide, dolina Kraljeva, romantična putovanja Nilom… i mnoge druge znamenitosti.Hurgada

El Gouna

El Gouna predstavlja moderno letovalište na obali Crvenog mora, u blizini Hurgade. Izgrađena je uz obalu i na malim ostrvima, a poznata je po svojim lagunama, koralnim grebenima i peščanim plažama. Duga i široka plaža Mangroovy, popularna je među kajt surferima. Poznata marina ove regije je Abu Tig, i pored usidrenih luksuznih jahti, poseduje brojne restorane i barove. U centru mesta koje se zove Tamr Henna, nalaze se različite prodavnice i kafići, a kroz centar voze manji otvoreni...


Hurgada

Hurgada predstavlja biser egipatske obale, zbog bogatstva biljnog i životinjskog sveta pa su turisti koji iz godine u godinu u sve većem broju posećuju ovo prelepo letovalište na Crvenom moru sa razlogom nadenuli naziv “more sa sedam boja”

Za odlazak do poznatog letovališta birajte neki od termina direktnim čarter letom turističke agencije PONTE TRAVEL ( jun-oktobar) ili direktnu redovnu liniju(novembar-maj).

Pribavljanje vize je veoma jednostavno. Po sletanju aviona na aerodrom u...


Makadi Bay

Makadi Bay, nalazi se u istoienom zalivu i oko 35 km južno od Hurgade. Naselje je okruženo peščanom plažom dugom 4 km. Privlači veliki broj turista ali i one koji ovde dolaze zbog ronjenja.Marsa Alam


SHARM EL SHEIKH

SHARM EL SHEIKH

Sharm el Sheikh, nejposećenije letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva, udaljen 480 km od Kaira. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da Sharm el Sheikh izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih letovališta u Egiptu. Sunce tokom čitave godine, prelepe peščane plaže sa dužim plićakom pogodne su za odmor i letovanje porodica sa decom a za ljubitelje ronjenja fantastični koralni grebeni sa raznolikim podvodnim svetom. More je...Videćete da Egipat predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, zemlja koja će vas očarati i kojoj će te se uvek vraćati. Uživajte u dobrom noćnom provodu i osetite neverovatne i nesvakidašnje ukuse koji vam se pružaju. Jednom rečju, doživite pravu avanturu i uživajte u svom idealnom odmoru. Uživajte u all inclusive i ultra all inclusive ponudi vrhunskih hotela i osetite čari gostoprimstva lokalnog stanovništva. Pratite i našu Egipat last minute ponudu i doživite nezaboravno letovanje 2020 zajedno sa nama.

Najpopularnija letovališta u Egiptu - Hurgada i Šarm el Šeik

Hurgada- nekadašnje malo i zapušteno ribarsko selo danas predstavlja omiljenu destinaciju koja se nalazi na obali Crvenog mora. Spoj tradicionalnog i modernog, pruža neponovljiv i jedinstven užitak za svakog koji želi da oseti i doživi energiju ovog čarobnog grada. Duge peščane plaže, topla i čista voda, učinili su da ovo mesto postane omiljeno i za porodice sa malom decom. Ovo mesto pruža i užitak i za one koji žele da dožive pravu avanturu, uvek mogu pronaći razne škole surfovanja i ronjenja i uživati u prelepim koralima Crvenog mora. Sam let do Hurgade traje 3h, gde iz aviona možete da vidite crvene korale po kojima je ovo mesto i dobilo naziv-Hurgada (crveni koral). Učinite da letovaje u Hurgadi postane nezaboravno i pogledajte celokupnu našu ponudu vrhunskih hotela.

Šarm el Šeik- takođe predstavlja jedno od omiljenih letovališta na obali Crvenog mora. Mesto večitog leta, prelepih peščanih plaža, tirkiznog mora bogatog koralima čini ovo mesto omiljenim za ronioce, kao i za svakog koji voli avanture podvodnog sveta. Uživajte u predivnim zalascima sunca i dugim šetnjama u zalivu Nama Bej, koji predstavlja centar Šarm el Šeika. Duž šetališta nalazi se veliki broj hotela, restorana, prodavnica koje čine centar dobrog provoda.

Korisni saveti za letovanje u Egiptu

Klima u Egiptu - Ne kažu džabe da je Egipat zemlja večitog sunca. Odlikuje ga suptropska klima, pa u letnjim mesecima (od maja do septembra) imaju veoma vruća leta, a u zimskom periodu (od novembra do marta) tople zime. Ali, tokom leta osveženje uvek možete pronaći u predivnom tirkiznom Crvenom moru, čija temperatura ne pada ispod 20 stepeni. UV zračenja su izuzetno jaka pa je potrebno da tokom leta koristite kreme sa visokim zaštitinim faktorom i zaštite sebe i svoje najmilije.

Valuta - u Egiptu se koristi Egipatska funta (LE). Odnos je 1 evro = 21 funta. Novac uvek možete da promenite u menjačnicama, bankama i na recepciji hotela. Pored egipatske funte možete plaćati u evrima i dolarima.

Suveniri - Cene u Egiptu su pristupačne i zato ne treba propustiti i obići njihove prodavnice i kupiti neki suvenir za uspomenu. U ponudi su vam razni predmeti u obliku piramida i sarkofaga, zatim magneti, nakit, odeća. Ako kupujete odeću, neka obavezno bude od pamuka, jer je njihov pamuk poznat kao jedan od najkvalitetnijih. Ukoliko proizvod nema ispisanu cenu moraćete da se cenkate sa prodavcima. Verujte, isplatiće se.