fbpx

INTERCONTINENTAL Hotel

INTERCONTINENTAL Hotel

Polazak: 28. avgust 2014. 1.dan (28. avgust 2014.) BEOGRAD - ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 18.20 sati. Poletanje za Istanbul u 20.n

INTERCONTINENTAL Hotel

Polazak: 28. avgust 2014.


1.dan (28. avgust 2014.) BEOGRAD - ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 18.20 sati. Poletanje za Istanbul u 20.20 sati (let TK 1084). Dolazak u 23.00. Čekanje na vezu.

2.dan (29. avgust 2014.) ISTANBUL - PEKING Poletanje za Peking u 00.35 (let TK 20). Obroci u avionu. Dolazak u 15.05. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (30. avgust 2014.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (31. avgust 2014.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, odlazak do Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan (01. septembar 2014.) PEKING - SIAN Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine. Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

6.dan (02. septembar 2014.) SIAN - SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih zidina kao i Šansi istorijskog muzeja. Večera.Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan (03. septembar 2014.) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (04. septembar 2014.) SUDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od Pekinga do Hangdžoua. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

9.dan (05. septembar 2014.) SUDŽOU - NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini. Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih gradskih zidina iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan (06. septembar 2014.) NANĐING - HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Nastavak putovanja za Hangdžou. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

11.dan (07. septembar 2014.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama i Pagode šest harmonija. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija koja se odlikuje sjajnim budustičkim rezbarijima iz 10-14 veka. Pagoda šest harmonija predstavlja jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture. Poseta fabrici čaja. Večera. Noćenje.

12.dan (08. septembar 2014.) HANGDŽOU - ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje Hram Bude od žada, čuvenu Ju baštu. Večera. Noćenje.

13.dan (09. septembar 2014.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja. Večera. Noćenje.

14.dan (10. septembar 2014.) ŠANGAJ – SINGAPUR Doručak. Poletanje za Singapur u 08.05 (let SQ 827). Dolazak u 13.25. Transfer do hotela. Smeštaj. Poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači „lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova jugoistočne Azije, sa izuzetnom prirodnom lukom, puno moderne arhitekture, starih hramova sa tipičnom kineskom atmosferom, mnogo raskošnog tropskog zelenila. Obilazak Trga Padan sa značajnim zdanjima građenim u engleskom kolonijalnom stilu, kineske četvrti, starog kineskog hrama, hindu hrama Šri Marijaman, brda Faber, bašte orhideja i dr. Noćenje.

15.dan (11. septembar 2014.) SINGAPUR Doručak. Slobodnan dan za individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

16.dan (12. septembar 2014.) SINGAPUR - ISTANBUL Doručak. Sobe se napuštaju u 12.00 (prema međunarodnim uzansama). Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Istanbul u 23.50 (let TK 27). Obroci u avionu.

17.dan (13. septembar 2014.) ISTANBUL - BEOGRAD Dolazak u Istanbul u 06.10. Nastavak putovanja za Beograd u 07.25 (let TK 1081). Dolazak u 08.05.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Credit Agricole banke na dan uplate)

NAPOMENA: rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini. Imena hotela, prema gore navedenoj kategorizaciji biće poznata mesec dana pre putovanja, odnosno po formiranju grupe.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking – Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian - Sudžou (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija) - transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizacije i vođenja putovanja, međunarodno putno osiguranje.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse u iznosu od 389 evra (cena avio-takse izražena je u trenutku pravljenja programa i podložna je promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), fakultativni izleti, obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka po osobi za lokalnog vodiča i vozača, troškovi vize i usluge viziranja, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koji se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE: 

Klima: Klima je izrazito kontinentalna. Prosečne dnevne temperature se kreću od 20-32°C.
• Valute Kina - 1 USD = 6.09174 CNY 1 EUR = 8.38040 CNY
Singapur 1 USD = 1.26924 1 EUR = 1.75324

• obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača. 
• Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).


VAŽNE NAPOMENE:

• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/ 2098-000.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog početka putovanja.
• Napuštanje soba je do 12.00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Sadržaj razgledanja, kao i obilazaka predviđenih fakultativnim izletima, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično).
• Minimum za realizaciju grupe je 15 putnika.
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Crediat Agricole banke na dan uplate u agenciji Kon Tiki doo ili kod ovlašćenog subagenta. 
• Način plaćanja - plaćanje ovog turističkog putovanja može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja avansnog računa (u slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni valutna klauzula).
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kon Tiki doo.