Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Španija leto 2021 - Kosta Dorada i Majorka

Možda zbog toga što je prisutno mišljenje da su Španci po temperamentu donekle slični nama, tek srpski turisti najčešće od evropskih destinacija za letovanje biraju upravo Španiju.Kosta Brava


Kosta Dorada

CAMBRILS

Cambrils j jedno od najpopularnijih mesta za odmor na Kosta Doradi. Preporucuje se ljudima koji zele da uzivaju u mirnom odmoru. Veoma je popularan kod Španaca i porodica sa malom decom.

Od Bareslone je udaljen oko 100km, i u neposrednoj blizini Saloua.


LA PINEDA

Ovo malo letovalište čini takreci celinu sa mestima Cambrills i Salou. Idealno je za porodice i miran odmor, i odlikuju ga lepe peščane plaže.


SALOU

Salou je poznato letovalište i turistički centar u Kataloniji. Od Taragone je udaljen 10km, na obali Daurada, i 100 km od Barselone. Pored mnoštva plaža i šetališta, jedna od glavnih atrakcija ovoga mesta jeste poznati tematski park Port Aventura kompleks.

Nekada davno ovo mesto je služilo kao luka za Grke i Rimljane.

Godine 1865. počela je sa radom železnička stanica, otvaranje novog doba razvoja koje je sledećih 100 godina dovelo u ovo mesto u turistički bum i prosperitet. Sada...


Majorka


CALA MAYOR

Cala Mayor predstavlja rezidencijalno predgrađe glavnog grada Palme, i nalazi se duž južne obale Majorke.

Plaža je peščana, zaklonjena, u delu za kupanje, brodovima nije dozvoljen pristup. Ima mnogo restorana, barova, i drugih zabavnih atrakcija.

Ovde se nalazi Marivent palata, letnja rezidencija španske kraljevske porodice.CAN PASTILLA

Kan Pastilja je turističko mesto u zalivu Palma. Jedno je od najstarijih letovališta na ostrvu, nekada je bio ribarsko selo. Nalazi se izmedu Arenala i Maravelesa, sa promenadom dugom 11km.

Od glavnog grada Palme i aerodroma je udaljen oko 2km. Plaža je peščana i široka, sa velikim izborom sportskih aktivnosti. U neposrednoj blizini se nalazi Palma Akvarijum. Ovaj mali gradić ima luku, a popularan je među britanskim turistima.


EL ARENAL

Nalazi se duž centralnog dela južne obale, a na istočnom kraju 6 km duge plaže Palma. Od glavnog grada Palma de Majorka je udaljen 10 km, a od aerodroma 5 km. Tipičan grad sa uskim ulicama, sa bogatim zabavnim i noćnim životom, ima puno restorana, barova i diskoteka. Ovaj grad je dosta popularan među nemačkim turistima, pa i odiše nekim posebnim nemačkim duhom. U blizini se nalazi jedan od najvećih vodenih parkova na Majorci, Aqualand El Arenal.


MAGALLUF

Magaluf je izuzetno popularan među mladima, zbog bogatog noćnog života. Naročito je popularan među Britancima. Nalazi se u jugozapadnom delu ostrva, na zapadnom kraju velikog zaliva Palma.

Od glavnog grada Palme i aerodroma je udaljen oko 20 min vožnje. Plaža je peščana i široka, sa promenadom. U ulici Punta Ballena se nalaze brojni klubovi i barovi gde nastupaju di-džejevi.

U Magalufu se nalazi i najveći klub na ostrvu, BCM, u kome nastupaju najpoznatiji svetski di-džejevi. U...


PAGUERA

Nalazi se u opštini Kalvia, u jugozapadnom delu ostrva. Od grada Palme je udaljena oko 30 min vožnje. Popularno među nemackim turistima.

Ima tri plaže Palmira, Tora i Romana, koje su povezane promenadom.

Iza promenade se nalazi ulica, gde su restorani, barovi, prodavnice...


PALMANOVA

Ovo letovalište se nalazi na jugozapadnoj obali Majorke, u opštini Kalvia. Od glavnog grada Palme je udaljen oko 20 min vožnje. Palma Nova ima tri peščane plaže Caregador, Palama Nova i Son Maties, koje imaju plavu zastavicu.

Ima dosta restorana, barova, prodavnica. Popularno je medu španskim i britanskim turistima. U blizini se nalaze i mnoge atrakcije kao što su Akva park, Marineland, šou Pirati, Katmandu park, golf teren Fantasia.PLAYA DE PALMA

Nalazi se na južnoj strani ostrva, između Kan Pastilje na zapadu, i Arenala na istoku.

Ovo letovalište je veoma popularno među mladim Nemcima, ima puno restorana, barova, diskoteka, prodavnica...

Plaža je peščana i široka, sa velikim izborom sportskih aktivnosti. U blizini se nalazi jedan od najvećih vodenih parkova na Majorci, Aqualand El Arenal.


PORTALS NOUS

Portals Nous se nalazi u slikovitom ambijentu, pored planine i mora. Od glavnog grada Palme je udaljen 10 km, i sa njim je jako dobro povezan gradskim prevozom.

Ovo letovalište je idealno za osobe koje žele miran odmor, za porodice sa malom decom. Ima mnogo plaža sa velikim brojem sportskih akivnosti, restorana, prodavnica, jedan od najboljih golf terena na Majorci.


SANTA PONSA

Ovo poznato turističko letovalište se nalazi u jugo-zapadnom delu Majorke, u opštini Kalvia. Od Palma de Majorke je udaljen 20 km. Plaža je peščana sa velikim brojem sportskih aktivnosti.

Pored plaže se nalazi zaštićeno šumsko područje, sa mnogo ptica. Gradić ima malu marinu, restorane, barove, tri golf terena.

Santa Ponsa je popularna među parovima i porodicama sa malom decom.


Veći deo Pirinejskog poluostrva zauzima ova kraljevina, a poznata je po velikom broju vrlo interesantnih letovališta. Praktično je nemoguće lako odabrati i destinaciju za letovanje 2020. u Španiji, jer za svačiji ukus ima po nešto u ovoj interesantnoj zemlji.

Opšte informacije o Španiji

Ova evropska kraljevina se graniči sa Portugalom,ali i sa Andorom i Francuskom. A osim što izlazi na Sredozemno more, ima izlaz i na Atlanski okean.

Kanarska ostrva koja su smeštena upravo u Atlanskom okeanu, kao i Balearska ostrva, koja se nalaze u Sredozemnom moru, takođe ulaze u sastav Kraljevine Španije.

Zauzima površinu od preko 500 hiljada kvadratnih kilometara, a naseljava je nešto više od 44 miliona stanovnika.

Službeni jezik je španski, mada se mnogi Španci služe bez ikakvih smetnji i engleskim jezikom, tako da je sporazumevanje sa turistima svakako olakšano.

Glavni grad Španije je Madrid, koji je ujedno i najveći. Poznati gradovi su Barselona, Malaga i Valensija, a treba pomenuti i čuvena letovališta u Španiji, kao što su Majorka, zatim Costa brava, Costa Dorada i druga.

Letovanje 2020. Španija

Direktna avionska linija između Srbije i Španije značajno olakšava mnogima, koji odluče da letnji odmor provedu u ovoj nadasve zanimljivoj zemlji.

Naravno da je uvek preporuka iskoristiti prednosti koje nudi first minute ili last minute ponuda za Španiju, jer su u tom slučaju i apartmani i hoteli znatno jeftiniji, kao i celokupno putovanje.

All inclusive Španija

Uzevši u obzir da su u ovoj zemlji prisutni hoteli mahom više kategorizacije, to nije uopšte čudno što mnogi turistički aranžmani podrazumevaju i uslugu all inclusive, mada ima i onih smeštajnih objekata, u okviru kojih je dostupna usluga polupansiona.

A u okviru skoro svake turističke regije u ovoj zemlji postoji nešto što vredi videti, jer je inače Kraljevina Španija poznata i po brojnim muzejima i ostalim značajnim kulturno - istorijskim znamenitostima, ali i po fenomenalni plažama, dok su Španci često okarakterisani kao izuzetno dobri domaćini.

Gde letovati u Španiji?

Ukusi su različiti, a ova zemlja zaista ima tu mogućnost da ispuni očekivanja svakom turisti. Bez obzira koliko da su u pitanju zahtevni pojedinci, hoteli i apartmani Španija su brojni, pa će u tom smislu svaki turista imati mogućnost da izabere opciju koju želi.

Svakako je dobro da pomenemo i to da je najpoznatija Majorka za letovanje 2020. u Španiji, kao i oblast Costa del Sol, te svakako Kanarska i Balearska ostrva. Costa Dorada je još jedno od letovališta u ovoj zemlji koje privlači pažnju brojnih turista.

Treba pomenuti i Costa Verde, zatim i Costa Brava, ali i oblast Andaluzije.

Oni koji su imali prilike da iskoriste mogućnost, koju nudi Španija avionom su gotovo potpuno sigurni da neće birati nijednu drugu destinaciju za budući odmor, jer su u ovoj mediteranskoj zemlji pronašli sve ono što su tražili.