Ukupno 7 hotela u ovom mestu

bez definisanih cena

Filtrirajte nalaze


Limnos 2022 - Hoteli i apartmani - Letovanje u Grčkoj

mesto Limnos

Lemnos, ili Limnos, je grčko ostrvo u severnom delu Egejskog mora, na oko pola puta između poluostrva Halkidiki i turske obale. Zauzima površinu od 476 m2, a centralno mesto na ostrvu je gradić Mirina, sa brojnim tavernama, popločanim ulicama I zamkom iz Vizantiskog perioda sa kog se pruža pogled na ceo grad. Na Limnosu živi oko 17 000 stanovnika i pored glavnog grada, tu su i mesta, Plati i Agio Ioanis.
Ribarski gradići koji se odlikuju peščanim plažama. Plati se nalazi na samo 2 km od Mirine, dok je Agios Ioanis na oko 6 km od glavnog grada. Na ostrvu preovladava sredozemna klima, koju karakterišu duga i topla leta, i blage i vlažne zime.
Lemnos je ostrvo iz grčke mitologije. Po njoj, pripadalo je Hefestu, bogu vatre i kovačkog zanata, poznatom po tome što je zbog pada sa Olimpa postao hrom. Po drugom mitu, Lemnosom su vladale žene Amazonke, koje su prethodno pobile sve muškarce na ostrvu. Kada je Jason sa svojim Argonautima krenuo u potragu za zlatnim runom, žene sa ostrva su pokušale da ih zavedu, ali na kraju u tome nisu imale uspeha. Lemnos se od 800. godine pre nove ere nalazio u rukama starih Grka, a vlast nad njim imali su Atinjani. Ovo ostrvo je tokom istorije delilu sudbinu ostatka Grčke. Od 1657. Lemnosom su vladale Osmanlije, a Grčkoj je ponovo pripojeno nakon Balkanskih ratova.
Ovo ostrvo vam pruža miran odmor na obalama Egeja, a karakterišu ga peščane plaže, od kojih su najpoznatije Richa Nera, Plati, Nevgatis, Feneraki i Thanos, duboke uvale i razuđena obala. Kao posebna atrakcija ovog vulkanskog ostrva izdvaja se pustinja Ammothines, jedina u Evropi koju treba videti i nalazi se u središnjem delu ostrva.


Izlete na Limnosu možete pogledati ovde: PDF.

Nirides Apartments

pozovite nas za informacije o cenama

Parathinalos Apartments

pozovite nas za informacije o cenama

Villa Victoria

pozovite nas za informacije o cenama

Ifestos 3

pozovite nas za informacije o cenama

Diamantidis 4

pozovite nas za informacije o cenama

Lemnos Village Resort 4

pozovite nas za informacije o cenama

Porto Plaza 4

pozovite nas za informacije o cenama