Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Turska letovanje 2021

Turska je defintivno destinacija koju morate posetiti. Razloga da izabetere Tursku za letovanje 2021. godine je mnogo.Nestvarni predeli i morska obala duga 7200km, sa čistim, peščanim plažama učiniće vaše letovanje u Turskoj nezaboravnim. Turska izlazi na Egejsko, Sredozemno i Crno more, ali se najpopularnija (i najepša) letovališta nalaze na obalama Egejskog i Sredozemnog mora.EGEJSKA REGIJA

KUŠADASI

Kusadasi, je najveće i turistički najrazvijenije mesto na Egeju. Vrlo lako se do njega dolazi autoputem iz 90 kilometara udaljenog Izmira. Ime Kusadasi ( ostrvo ptica ), potiče od ostrva koji je u obliku ptičje glave kada se gleda sa mora, a 1834.godine je nasipom povezan kopnom. Na njemu se nalazi dobro očuvana đenoveška tvrđava.


BODRUM

U zalivu poluostrva Bodrum ( Halikarnassos ) susreće se Egejsko sa Sredozemnim morem. Na brdu se ističe srednjovekovna tvrđava, izgrađena od strane krstaša. Svake godine iznova privlači i fascinira svoje posetioce. Grčki pesnik Homer ga je opisao kao '' beskrajno plavetnilo''.


DIDIM

Obala Didima je postala veoma popularno odmaralište, poznato po svojim dugim peščanim plažama, čistom moru, drevnim ruševinama , i sopstvenoj mikroklimi. Ima preko 300 sunčanih dana godišnje, dozvoljavajući stanovnicima da koriste plaže čak i u Januaru.


FETIJE

Antičko ime Fetije je bilo Telmessos. Glavna atrakcija za turiste je "Ölü deniz" - Mrtvo more. Skoro 2 kilometra dugačko poluostrvo pretvara ovo mesto u lagunu. U hladu stabala može se uživati u najlepšim plažama Turske. U središtu mesta možete videti ostatke likijskih grobova.


MARMARIS

Omiljeno turističko odredište Marmaris ima štošta za ponuditi: čudesne uvale i plaže, antičke gradove, prirodne lepote, izlete i sportske mogućnosti, kao i moderne luke za jahte. Okolinom su se isprepletala visoka brda i šume jele, javora i retkog stabla ''Liquidambar orientalis''


ANTALIJSKA REGIJA

ALANJA

Alanja se nalazi na 130 km od aerodroma u Antaliji. Grad je osnovan još u IV veku pre n.e.Simbol grada je svakako veličanstvena osmougaona Crvena kula ( Kizi Kule ) koja dominira gradom, čije zidine su duge oko 7 km i služile su kao odbrana od okrutnih gusara koji su harali Sredozemljem.

Za ljubitelje peščanih plaža Alanja je pravi izbor. Dve najpoznatije su Kleopatrina plaža i Kejkubat, odnosno Alanjina plaža, a brojna okolna mesta Mahmutlar, Konakli, Avsalar imaju svoje pretežno...


ANTALIJA - LARA

Sa više od milion poseta godišnje, Antalija važi za turističku prestonicu Turske.Grad sa preko 300 sunčanih dana u godini, bogatom istorijom, modernim zdanjima i predivnim plažama, Antalija je smeštena u istoimenom zalivu, u čijem se zaleđu uzdiže planina Taurus pokrivena borovom šumom.

Grad čine dva dela: savremen, sa širokim bulevarima, tržnim centrima, bogatim noćnim životom; i stari deo, Kaleiči, koji je obnovljen i pretvoren u turistički centar grada. Stari grad je...


BELEK

Belek je novo, moderno turističko naselje koje se nalazi 30 km istočno od Antalije. Ovo mesto prepoznatljivo je po luksuznim hotelima, dugim peščanim plažama, borovim šumama, eukaliptusima i divno uređenim baštama. Čuven je i po dobrim golf terenima i Nacionalnom golf parku, a ovde se održavaju mnogobrojna svetska takmičenja u golfu.

Belek predstavlja jedinstveno prirodno okuruženje za veliki broj ptica. Posebno mesto zauzima sova, koja je istovremeno i zaštitni znak grada.

Pored...


KEMER

Kemer, jedno od najluksuznijih letovališta na turskoj obali, nalazi se na udaljenosti od 42 km od Antalije, na putu Antalija-Fenike. Do 60-ih godina se do Kemera moglo stići samo brodom, bio je tiho ruralno ribarsko selo a danas je renomirano letovalište. U Kemeru se nalazi prekrasna plaža koja sa ponosom nosi „Plavu zastavu“. Poznat je po svojim dugim šljunkovitim plažama, izutno pogodnoj klimi, luksuznim hotelima holiday tipa, obiljem borove šume i ostalog mediteranskog rastinja....


SIDE

Side je jedan od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj, smešten je na malom poluostrvu u Sredozemnom moru na oko 75 km od Antalije. Istorijsko nasleđe datira hiljadama godina unazad jer je Side na ovom prostoru od VII veka pre nove ere. Njegovu okolinu oplemenjuju plantaže narova.

Gradić se odlikuje uskim ulicama gde se nalaze suvenirnice koje nude turske rukotvorine. U neposrednoj blizini se nalazi hram Apolona, rimsko kupatilo (danas muzej), fontane, pozorište i grobnice; Aspendos,...


KRSTARENJE GULETIMA

BODRUM

Gulet je tradicionalni drveni brod sa dva ili tri jarbola i potieče sa jugozapadne obale Turske, posebno iz obalnih gradova Bodruma i Marmarisa. Danas je ova vrsta plovila, dužine od 14 do 35 metara, popularna za turistička putovanja i. Ovi veličanstveni brodovi prizivaju osećaj jedrenja u duhu starih vremena. Udobna drvena jahta koja za plovidbu koristi snagu motora i vetra. Moderni guleti razlikuju se od svoje prvobitne funkcije, a sve su sigurniji i udobniji na svaki način. Svi...


Za sve koji vole aktivan odmor i žele da tokom letovanja oranizuju sebi i neki izlet, Turska ima šta da ponudi. Prostire se na dva kontinenta i vekovima je pod uticajem različitih kultura. Predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, kao i Istoka i Zapada. Zbog toga nudi savršene destinacije za obilaske za sve one koji vole istoriju i arhitekturu i žele da se upoznaju sa veoma atraktivnom kulturom i tradicijom. Istanbul, Kapadokija i Pamukale samo su neke od destinacija koje možete posetiti tokom svog boravka u Turskoj.

Turska je poznata i po fantastičnoj kuhinji, koju mnogi smatraju jednom od najboljih na svetu. Takođe, svoje leto u Turskoj možete iskoristiti za posetu nekom od tradicionalnih hamama, a ono što će vas svakako oduševiti je srdačnost i ljubaznost lokalnog stanovništva.

Danas Turska ima veoma razvijen turizam i raznovrsnu ponudu koja podrazumeva luksuzne holete i risorte, ali i povoljne smeštajne kapacitete. Ono po čemu je poznata kada je letovanje u pitanju su odlične all inclusive i ultra all inclusive ponude u savremeno opremljenim hotelima koji nude sve što je potrebno za savršeno i opušeno leto, kako za mlade, tako i za porodice sa decom.

Turska avionom - all inclusive i ultra all inclusive ponude

Naša ponuda za leto 2021. kada je reč o Turskoj obuhvata brojne hotele u najpoznatijim i najboljim letovalištima duž turske obale. Putujte avionom i uživajte u hotelu i uslugama po svom izboru. Nudimo vam aranžmane koji podrazumevaju čarter letove do Turske i hotele sa all inclusive, ultra all inclusive i polupansion uslugom.

U antalijskoj regiji nalaze se poznata letovališta Alanja, Antalija, Belek, Kemer i Side, a u našoj ponudi aranžmani za sva ova mesta.

Kada je reč o egejskoj regiji, nudimo vam hotele u sledećeim atraktivnim letovalištima - Bodrum, Didim, Fetije, Kušadasi i Marmaris.

Korisni saveti za letovanje u Turskoj

Voda u Turskoj je tehnički ispravna i koristi se bez ograničenja za ličnu higijenu, s tim što se za piće koristi isključivo flaširana voda koja je vrlo povoljna i može da se kupi u svim marketima, barovima, restoranima i hotelima.

Valuta koja se koristi u Turskoj je nova turska lira (TRY), ali su u svim turističkim mestima široko prihvaćeni i euri i dolari.

Pozivni broj za Tursku je +90, a vakcinacija nije potrebna.

Što se tiče organizacije javnog prevoza u Turskoj, rešenje je veoma prektično i ekonomično. U pitanju su mali putnički autobusi, popularni dolmuši (u prevodu na turski “izgleda popunjen”), koji se zaustavljaju podizanjem ruke i ostavljaju putnike gde im odgovara uz napomenu na vreme. U turističkim letovalištima, dolmuši saobraćaju svakih 5-15 minuta, a vožnju plaćate vozaču direktno.

Za putnike sa srpskim pasošime, viza za Tursku nije potrebna, ali je obavezno da pasoš važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Turske. Molimo Vas da proverite svoje putne isprave.

Turska je geografski podeljena na 7 regija, pa se tako i klima kreće od kontinetnalne do izrazito mediteranske. Turistička područja koja su popularna u sklopu letnjih aranžmana imaju mediteransku klimu sa dugim i toplim letima i nešto izraženijom vlažnošću u Antalijskoj regiji.

Građani Republike Srbije i Republike Turske moći će da putuju između dve zemlјe od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv Kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spolјnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu. Građanima dve zemlјe će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije, odnosno Republike Turske. U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Republike Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Republike Srbije i Republike Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji. Republika Srbija i Republika Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od Kovida-19.