Ukupno 4 hotela u ovom mestu

bez definisanih cena

Filtrirajte nalaze


VARADERO

mesto VARADERO

Kuba je zemlja tompusa, oldtajmera, divne prirode, starih građevina, Fidel Kastra i Če Gevare.Veoma je specificna zbog svoje istorije i geografskog položaja. Istorija Kube je umnogome oblikovala način na koji ona danas funkcioniše. Ovo ostrvo se dobrim delom razlikuje od ostatka sveta, imaćete osećaj da se nalazite u nekom drugom vremenu.
Kuba je od Srbije udaljena 9.160km. Vrsta prevoza do Kube je avionska, I Ponte travel Vam može pomoći pri odabiru najpovoljnije avio karte, kao i konekcije sa najkraćim presedanjima.
Kuba pripada Španskom govornom području.
Kubanska kultura je posledica različitih kulturoloških uticaja, mahom iz Španije I Afrike. Nakon revolucije 1959. godine, kubanska vlada je započela nacionalni program opismenjavanja, omogućila besplatno obrazovanje za sve I započela rigorozne sportske, plesne i muzičke programe.


VIŠE O KUBI pročitajte klikom na ovaj link


Memories Varadero 4

pozovite nas za informacije o cenama

Roc Arenas Doradas 4

pozovite nas za informacije o cenama

Roc Barlovento Varadero 4

pozovite nas za informacije o cenama

Grand Memories Varadero 5

pozovite nas za informacije o cenama

Kuba je poznata po:

Muzici, koja je ostavila traga na različitim poljima, od klasične i plesne do popularne. Muzički stilovi su salsa, rumba, ča-ča-ča, konga i mamba. Na polju klasične muzike, globalno najpopularniji je kompozitor i pijanista Ernesto Lecuona, dok je kubanska popularna muzička scena svetu ponudila umetnike poput Glorije Estefan i Celije Cruz. Značajan doprinos dala je i jazzu, posebno žanru afrokubanskog jazza. Književnosti, koja je počela dobijati autohtoni izraz početkom XIX. veka, uz naglašene teme nezavisnosti i slobode. Daleko najznačajnije ime je José Martí, koji je bio i predvodnik modernističkog pokreta u kubanskoj književnosti. Značajan doprinos poeziji dali su Dulce María Loynaz i José Lezama Lima. Značajan uspeh u postrevolucionarnom periodu ostvarili su Reinaldo Arenas, Guillermo Cabrera Infante, Daína Chaviano, Pedro Juan Gutiérrez, Zoé Valdés, Guillermo Rosales i Leonardo Padura. Klima Kube je tropska. Srednja godišnja temperatura je 25 °C, s ekstremnim letnjim vrućinama i visokom vlažnošću vazduha, praćena vetrovima koji duvaju iz suptropskih zona prema ekvatoru. Po poreklu, kubanska kuhinja je rezultat uticaja dva faktora, španskog i afričkog, iako su se u kasnijim periodima, sa dolaskom kineske emigracije krajem 19. veka, nadovezali elementi azijske kuhinje. Njihova kuhinja je uglavnom kontinentalna s jakim uticajem mora i morskih plodova. Neka jela mogu biti ljuća, sa začinima kao što su čili ili crni luk. Omiljeni specijaliteti su razne vrste omleta, pileća supa, supa od crnog pasulja, pečena svinjetina, pržena piletina s pirinčem, prženo i pečeno povrće. Nacionalno jelo zove se kreolski ahiako. To je spoj povrća i raznih vrsta mesa koje se kuva zajedno, a razlikuje se po začinima i raznovrsnosti sastojaka koji se koriste pri spremanju. Najuobičajeniji su juka, malanga, bonjato, krompir, zelene i zrele banane, kukuruz i komadi suvog i usoljenog mesa. Preporučujemo konzumaciju isključivo flaširane vode. Valuta na Kubi je Cuban peso. 1 cuban peso je oko 0,91 eur. Vremenska razlika je -6 sati. Pozivni broj na Kubi je +53. Za putovanje na Kubu, vakcinacija nije potrebna. Havana na koju se slece udaljena je od Varadera oko 145km, I vožnja traje oko 2 sata I 30 minuta. Način transporta koji preporučujemo na Kubi je TAXI, koji se može uzeti na svakom mestu. Taksimetri se ne koriste iako postoje, stoga se cena dogovara sa putnikom. Državljavnima Srbije viza za Kubu nije potrebna.

IZLETI NA KUBI: 1. ŠETNJA PO ČUVENOM HAVANINOM MALECÓN Duge šetnje pored čuvenog havanskog morskog bedema Malecón su jedna od najpopularnijih atrakcija za sve turiste. Malecón predstavlja savršeno mesto za opuštanje, posmatranje mešovite kulture i brojnih turista, ali i uživanje u prelepom panoramskom pogledu na okean. Između ostalog, Malecón u vreme zalaska sunca, odnosno u trenucima kada se poslednji sunčevi zraci prelamaju po kubanskom nebu, predstavlja pravo mesto i savršeno vreme za duge romantične šetnje. 2. KUBANSKI NOĆNI ŽIVOT Poseta Kubi ne bi bila potpuna bez istraživanja kubanske noćne scene koja nudi mnogo mogućnosti za nezaboravne noćne provode. U ponudi je mnogo diskoteka, pozorišnih scena, klubova, barova prilagođenih turistima, kao i tradicionalnih restorana i barova koji su najbolje mesto za uživanje u živoj muzici i salsa plesu, ali i za pravo „upijanje“ čitave kubanske kulture. Mesta poput Teatro Nacional de Cuba i Casa de la Musica u Havani su dva najposećenija mesta za noćne izlaske koji se pamte čitavog života. 3. KUBANSKI KARNEVAL Možda najbolje vreme za posetu Kubi jeste u julu, jer se tada može iskusiti pravi veseli i neobuzdani duh po kome je Kuba poznata širom sveta. Havana i Santiago de Cuba su glavna mesta za „Carnaval“ i tamo možete očekivati apsolutno sve – muzičke nastupe uživo, paradu, plesne predstave i Kubance obučene u kostime koji predstavljaju eksploziju boja, sjaja i živosti. I Havana i Santiago su prava mesta za "udisanje" karnevalske proslave, s tim što se čini da se karneval u Santiagu de Kubi, u periodu od 24. do 26. jula, uvek nekako ističe neverovatnim plesnim spektaklima i čitavom karnevalskom paradom. 4. UŽIVANJE NA