fbpx

BANGKOK

BANGKOK / TAJLAND

Ovo putovanje u zemlju "slobode i osmeha", kako popularno zovu Tajland, pružiće vam uživanje u raznovrsnim prirodnim lepotama, upoznavanje sa fascinantnim budističkim kulturno - istorijskim spomenicima i izvrsnim tajlandskim kulinarskim specijalitetima kao i nezaboravan noćni provod. 
To je jedina zemlja indokineskog poluostrva koja je sačuvala sopstvenu slobodu u kolonijalno vreme.
Zbog svojih lepota decenijama unazad privlači turiste iz celog sveta, a najprijatnija je gostoljubivost i šarm tajlandskog naroda.
Ova zemlja posetiocu može mnogo toga da pruži, ali najbolje ćete je doživeti ako »usporite«, ako gledate na stvari i činite onako kako čine Tajlanđani. Oni nigde ne žure, prihvataju život onakav kakav jeste i uživaju u svemu.
Glavni grad Tajlanda je Bangkok. Bangkok ima nesto vise od 8 miliona stanovnika.
U gradu se nalazi preko 400 vatova (budističkih hramova). Jedan od najznačajnijih je hram Wat Phra Kaeo (Wat Phra Sri Rattana Satsadaram), u kojem se nalazi kip Smaragdni Buda, vrlo cijenjen i poštovan širom zemlje.
Zajedno sa Velikom palatom, hramom Wat Pho, jednim od najvećih i najstarijih hramova u Bangkoku kao i hramom Wat Mahathat, te jednim od najvećih budističkih univerziteta jugoistočne Azije Univerzitet Mahachulalongkornrajavidyalaya, hram Wat Phra Kaeo na ostrvu „Ko Rattanakosin“, čine istorijski centar grada.
U Bangkoku se nalazi u tajlandski nacionalni muzej, nacionalna galerija, nacionalna biblioteka Tajlanda i nacionalno pozorište Bangkok.

Više informacija
0 Hoteli