Ukupno 11 hotel u ovom regionu

sa cenom od 539

Gradovi

Filtrirajte nalaze


Sardinija leto 2019 - Avionom - Hoteli i apartmani

region SARDINIA

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru. Sa nekoliko malih ostrva čini pokrajinu u Italiji, a obzirom da je fizički izdvojena od ostatka zemlje doseže status autonomije.
Sardiniju od prepoznatljive čizme sa istoka deli Tirensko more, a sa ostalih strana je zapljuskuje Sredozemno more. Klima je sredozemna, leta su topla sa temperaturom vazduha oko 30C. Ostrvo je dugačko 260 km, a široko 140 km. Manji deo ostrva je nizijski a veći deo brdsko planinski. Najviši vrh je Punta del Marmora sa visinom 1834 m.n.v. i pripada stenovitom planinskom masivu Đenarđentu.
Glavni grad je kosmopolitski Kaljari sa pola miliona stanovnika I nalazi se na jugu ostrva. Drugi po veličini I značaju je Sasari na severozapadu ostrva. Ukupan broj stanovnika na ostrvu je 1.670.000.
Zvaničan jezik je italijanski ali u upotrebi je sardinijski koji se smatra najbližim srodnikom latinskog jezika. U gradiću Algero na severozapadu je zastupljen katalonski jezik kao deo nasleđa koji datira još iz srednjeg veka.
Sardinija je industrijski najmanje razvijena pokrajina u Italiji što je direktno uticalo na očuvanje prirodnih lepota koje se naveliko ogledaju u bujnoj mediteranskoj vegetaciji, beskrajno dugim peščanim plažama, romantičnim rajskim uvalama i kristalno čistom moru.
Lepotu Sardinije upotpunjuju planinski predeli i unutrašnjost ostrva sa varošicama u kojima se neguje tradicija i običaji i čuvaju od zaborava stari zanati.
Bogata istorija, ljubazno stanovništvo i čarobne prirodne lepote osvojiće svakoga ko izabere ovo ostrvo za svoj odmor.


Izlete na Sardiniji možete pogledati ovde: PDF.


Naša ponuda u PDF-u:

ALGHERO

Calabona

cena već od 1220 €

Corte Rosada

cena već od 1065 €

Margherita

cena već od 639 €

Mistral

cena već od 539 €

Oasis

cena već od 959 €

Portoconte

cena već od 793 €

Rina

cena već od 649 €

STINTINO

Cala Rosa Club

cena već od 740 €

AGRUSTOS

Janna e Sole

pozovite nas za informacije o cenama

ARBOREA

Horse Country Village

pozovite nas za informacije o cenama