Ukupno 0 hotela u ovoj zemlji

bez definisanih cena

Regije


Turska

Turska je defintivno destinacija koju morate posetiti. Razloga da izabetere Tursku za letovanje 2020. godine je mnogo.Nestvarni predeli i morska obala duga 7200km, sa čistim, peščanim plažama učiniće vaše letovanje u Turskoj nezaboravnim. Turska izlazi na Egejsko, Sredozemno i Crno more, ali se najpopularnija (i najepša) letovališta nalaze na obalama Egejskog i Sredozemnog mora.ANTALIJSKA REGIJA

KEMER

Kemer, jedno od najluksuznijih letovališta na turskoj obali, nalazi se na udaljenosti od 42 km od Antalije, na putu Antalija-Fenike. Do 60-ih godina se do Kemera moglo stići samo brodom, bio je tiho ruralno ribarsko selo a danas je renomirano letovalište. U Kemeru se nalazi prekrasna plaža koja sa ponosom nosi „Plavu zastavu“. Poznat je po svojim dugim šljunkovitim plažama, izutno pogodnoj klimi, luksuznim hotelima holiday tipa, obiljem borove šume i ostalog mediteranskog rastinja....


Za sve koji vole aktivan odmor i žele da tokom letovanja oranizuju sebi i neki izlet, Turska ima šta da ponudi. Prostire se na dva kontinenta i vekovima je pod uticajem različitih kultura. Predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, kao i Istoka i Zapada. Zbog toga nudi savršene destinacije za obilaske za sve one koji vole istoriju i arhitekturu i žele da se upoznaju sa veoma atraktivnom kulturom i tradicijom. Istanbul, Kapadokija i Pamukale samo su neke od destinacija koje možete posetiti tokom svog boravka u Turskoj.

Turska je poznata i po fantastičnoj kuhinji, koju mnogi smatraju jednom od najboljih na svetu. Takođe, svoje leto u Turskoj možete iskoristiti za posetu nekom od tradicionalnih hamama, a ono što će vas svakako oduševiti je srdačnost i ljubaznost lokalnog stanovništva.

Danas Turska ima veoma razvijen turizam i raznovrsnu ponudu koja podrazumeva luksuzne holete i risorte, ali i povoljne smeštajne kapacitete. Ono po čemu je poznata kada je letovanje u pitanju su odlične all inclusive i ultra all inclusive ponude u savremeno opremljenim hotelima koji nude sve što je potrebno za savršeno i opušeno leto, kako za mlade, tako i za porodice sa decom.

Turska avionom - all inclusive i ultra all inclusive ponude

Naša ponuda za leto 2020. kada je reč o Turskoj obuhvata brojne hotele u najpoznatijim i najboljim letovalištima duž turske obale. Putujte avionom i uživajte u hotelu i uslugama po svom izboru. Nudimo vam aranžmane koji podrazumevaju čarter letove do Turske i hotele sa all inclusive, ultra all inclusive i polupansion uslugom.

U antalijskoj regiji nalaze se poznata letovališta Alanja, Antalija, Belek, Kemer i Side, a u našoj ponudi aranžmani za sva ova mesta.

Kada je reč o egejskoj regiji, nudimo vam hotele u sledećeim atraktivnim letovalištima - Bodrum, Didim, Fetije, Kušadasi i Marmaris.

Korisni saveti za letovanje u Turskoj

Voda u Turskoj je tehnički ispravna i koristi se bez ograničenja za ličnu higijenu, s tim što se za piće koristi isključivo flaširana voda koja je vrlo povoljna i može da se kupi u svim marketima, barovima, restoranima i hotelima.

Valuta koja se koristi u Turskoj je nova turska lira (TRY), ali su u svim turističkim mestima široko prihvaćeni i euri i dolari.

Pozivni broj za Tursku je +90, a vakcinacija nije potrebna.

Što se tiče organizacije javnog prevoza u Turskoj, rešenje je veoma prektično i ekonomično. U pitanju su mali putnički autobusi, popularni dolmuši (u prevodu na turski “izgleda popunjen”), koji se zaustavljaju podizanjem ruke i ostavljaju putnike gde im odgovara uz napomenu na vreme. U turističkim letovalištima, dolmuši saobraćaju svakih 5-15 minuta, a vožnju plaćate vozaču direktno.

Za putnike sa srpskim pasošime, viza za Tursku nije potrebna, ali je obavezno da pasoš važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Turske. Molimo Vas da proverite svoje putne isprave.

Turska je geografski podeljena na 7 regija, pa se tako i klima kreće od kontinetnalne do izrazito mediteranske. Turistička područja koja su popularna u sklopu letnjih aranžmana imaju mediteransku klimu sa dugim i toplim letima i nešto izraženijom vlažnošću u Antalijskoj regiji.