Ukupno 2 hotela u ovom mestu

bez definisanih cena

Filtrirajte nalaze


KAIRO

mesto KAIRO

Egipat je zemlja čija pisana istorija traje preko 5000 godina. Od kraja četvrtog milenijuma pre nove ere, na ovim prostorima se neprestano događalo nešto izuzetno veliko i važno, bilo da su u pitanju duhovni uzleti, gigantski građevinski poduhvati, naučna dostignuća, ili velika vojna osvajanja…


Poseta Kairu je prilika da se upozna jedna od najstarijih civilizacija na planeti, čija su kultura, umetnost i nauka značajno uticale na razvoj ukupnog čovečanstva, kao i da se doživi atmosfera najvećeg grada Afrike i tradicija najmnogoljudnije zemlje arapskog sveta.


Ovo putovanje obuhvata mnoga značajna mesta Egipta, od slavnih gradova Kaira i Aleksandrije, preko moćnih građevina i bogatih muzeja, do plovidbe velikom rekom Nil, za koju je sudbina Egipta vezana od iskona. To je prilika da se vidi i shvati da još uvek važi komentar velikog istoriografa iz XIV veka. Ibn Haldun je zapisao: “Ono što čovek može da zamisli, obično prevazilazi ono što može da vidi, osim kada je u pitanju Kairo, gde čovek vidi ono što ne može ni da zamisli…”

RAMZES HILTON HOTEL 5

pozovite nas za informacije o cenama