Ukupno 0 hotela u ovom regionu

bez definisanih cena

Gradovi

Filtrirajte nalaze


MALEZIJA

region MALEZIJA

Malezija je jedna od najrazvijenijih drzava u Aziji. Nalazi se na Malezijskom poluostrvu, 13 drzava i jedan federalni dictrikt, i delom na ostrvu Borneo, Saravak i Sabah, Strateski i na izuzetnom vaznim geografskom polozaju izmedju Južno Kineskog Mora i Indijskog okeana do koga vodi važan pomorski put kroz Malaka tesnac-kanal. To je ustavna monarhija na čelu sa izbornim Kraljem koji se menja svakih pet godina od Sultana vladara njihovih sultanate.
Teritorija ove drzave je izuzetno bogata sa posebnim biljnim i životinjskim svetom koji su različiti od ostalih država regiona. Ima vekike zaliha nafte i gasa. Naftna kompanija Petronas ima dve velike kule oblakodere u Kuala Lumpuru koje su symbol Cele države. Poseduje velike rudnike kalaja strateški važnog metala u indusrtiji, IT Kompjuteri, elektronskoj kao i industriji konzervi. Ima i veliki broj kultivisanih plantaža kaučukovog drveta, takodje važnog u industiji, zatim plantaza uljanih palmi, Palm olive, od koji se dobija izuzetno palmovo ulje od koga zavisi cela farmaceutska industrija, Palmolive, i koristi se za ishranu, Margarini itd.
Zbog svog geografski vaznig položaja bila je u centru interesa velikih sila-osvajča kao sto su Portugalija, Holandija, Kina, Indija, Engleska, koje su ostavile veliki broj vaznih kulturno istorijskih spomenika koje sada posećuje velik broj turista iz celog sveta tako da je i turizam je važna privredna grana. Najvažnije destinacije su Kuala Lumpur, Kota Baru, Kota Kinabalu Kuala Terenganu, Ipoh Malaka, HISTORICAL CITY. Ostrva Penag i Langkawi sa svojim peščanim plažama, bogatom istorijom i spomenicima privlače turiste svih zamalja.

Rezultati koji ispunjavaju zahtev nisu detektovani